Maigret a lupič kliďas, Maigret a informátor přehled
Georges Simenon
![Maigret a lupič kliďas, Maigret a informátor Maigret a lupič kliďas, Maigret a informátor](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/4608/bmid_maigret-a-lupic-klidas-maigret-a-in-toi-4608.jpg?v=1539201879)
Komisař Maigret má jen pár let do důchodu, ale není mu příliš do zpěvu. Novoty v Justičním paláci ho netěší, a tak jen s nechutí stahuje smyčku kolem pachatelů loupežného přepadení. Náladu mu vylepšuje, že tak trochu „na zapřenou“ řeší i jiný problém: vraždu recidivisty, nenápadného lupiče-kliďase s osobitými metodami. Jenomže se ukáže, že ve hře jsou vysoce postavené osoby… Druhá novela nás zavádí na Montmartre, proslavený umělci a bohémy. Avšak žijí zde i „podnikatelé“, jejichž zájem o starožitnosti je více než podezřelý. Kromě Maigretových pátracích schopností tu tentokrát hraje hlavní roli i figurka zhrzeného policejního informátora.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2009 , Knižní klubOriginální název:
Maigret et le voleur paresseux, Maigret et l'indicateur
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maigret a lupič kliďas, Maigret a informátor. Přihlašte se a napište ho.
![DuncanIdaho DuncanIdaho](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje první kniha s Maigretem. Četla se dobře, škoda jen, že jsem neměl dost času na čtení. Učitě si v budoucnu přečtu další případy komisaře z Nábřeží Zlatníků.
Kniha Maigret a lupič kliďas, Maigret a informátor v seznamech
v Mé knihovně | 53x |