Mala a její kočka přehled

Mala a její kočka
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505793/bmid_mala-a-jeji-kocka-b7n-505793.jpg 3 50 50

Příběh dvanáctileté židovské dívky Maly, která se narodila v polské vesničce Tarnogród. Se svou rodinou a sourozenci prožívá idylické dětství do doby, než nacisté obsadí Polsko. Kdysi poměrně zámožná rodina se potýká s hladem a odvážná Mala se občas vykrade ven, aby v okolí vyžebrala něco k jídlu. Při tom ji věrně doprovází její kočka jménem Malach, což hebrejsky znamená anděl. Jednoho dne je rodina zařazena do transportu a jediná Mala se svou kočkou unikne. Začíná závod o přežití.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Mala's Cat, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mala a její kočka. Přihlašte se a napište ho.

Maanna
08.07.2024 3 z 5

Male včas řekli, že není dobrá zpěvačka, ale měli ji také upozornit, že není nijak výjimečná spisovatelka - celá kniha postrádá emoce, dramatické scény zase napětí. Je to takový hezký středoškolský sloh, kterému ještě nasadil korunu neobratný překlad se spoustou chyb, jimž vévodí opakovaná změna pohlaví u nebohé kočky. Naopak na knize oceňuji to, co se málokdy přiznává, totiž že ti, kteří přežili, nebyli vždy nutně ti nejcharakternější, ale že k tomu bylo často potřeba jednat i trochu dost amorálně.

aachilovka
28.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Přečetla jsem za jeden den. Hezky se četlo. Hrůzy strašné ale jak tady více lidí píše poněkud emočně ploché..... Nevim jestli Mala byla na tolik silná osobnost aby v tak raném věku takto zvládala takové hrůzy ale čekala jsem opravdu více emocí.

Kubikuli
01.01.2024 4 z 5

Příběh byl hezký, četl se dobře, svižně ubíhal.. ale co se autorce nepovedlo, tak jakkoliv přiblížit nějaké emoce. Vzhledem k tomu, co vše autorka zažila, tak tam chyběl jakýkoliv strach, smutek.. jen čisté, prosté vyprávění. Kočka byla v příběhu pro mne takový skoro nadpřirozený tvor, taková halucinace, kterou si Mala přála vidět :) Knížka je na můj vkus příliš protkaná židovskou vírou. Ne že by mi by to nějak extra vadilo, ale bylo to prostě nezvyklé. I tak určitě bude součást naší knihovny.

Příběh dvanáctileté židovské dívky a její věrné čtyřnohé přítelkyně

20.01.2023

Podezření, Temné a kruté lži a další knižní novinky (3. týden)

15.01.2023

Aby člověk mohl čelit budoucnosti, musí pochopit minulost.

Kniha Mala a její kočka v seznamech