Dům mrtvých přehled

Dům mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209334/bmid_dum-mrtvych-209334.jpg 5 648 648

Malazská Kniha padlých série

< 2. díl >

Malazská říše, oslabená událostmi v Darúdžhistánu, balancuje na pokraji chaosu. V rozlehlém Sedmiměstí, ve Svaté poušti Raraku, věštkyně šai\ik sbírá vojsko a připravuje se na dávno předpovězené povstání nazvané Smršť. Povstání, nesmírně rozsáhlé a kruté, zatáhne říši do jednoho z nejkrvavějších střetů, jaké ji doposud potkaly: do víru fanatismu a žízně po krvi, jež určují osudy lidí a dávají vzniknout legendám... Dům mrtvých, vzrušující, surová druhá kapitola monumentální Malazské knihy padlých, je příběh zasazený do skvěle zpracovaného světa pustošeného anarchií a temnou, nezvladatelnou magií; mocné, drásavé vyprávění o válce, intrikách a zradě, potvrzující, že Steven Erikson je skvělý, originální vypravěč s neobyčejnou představivostí, nový mistr epické fantasy.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

Deadhouse Gates, 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům mrtvých. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (100)

Zmitko.m
30.08.2024 5 z 5

Musím říci - totální síla. Masakr na začátku, masakr uprostřed a velmi silný závěr, který mě nenechal chladným. Hodně mě zasáhl osud Coltaina i odzbrojených zajatců včetně Historika. A doslova epochální doslov, který dává hodně temný příslib.

gaidzin
19.08.2024 5 z 5

Jsou knihy, kdy od začátku do konce víte, kam příběh směřuje a máloco vás dokáže překvapit. Vše máte prostě tak trochu pod kontrolou. A pak je tu pár knih, kde se cítíte jako na malém člunu v dokonalé mořské bouři. Za každou vlnou čeká další překvapení. Když je člun dole mezi vlnami, tak ztrácíte přehled, ale pak zase vystoupá na vršek vlny a vy se kocháte báječným výhledem. A pak zase dolů ...

Takže pokud si rádi užíváte jízdu, kde to nemáte vždy pod kontrolou, tak nastupte, zvedněte ruce nad hlavu a křičte. A užijte si jízdu.

"Všichni jsme osamělé duše. Vyplatí se být pokorný, jinak nás přemůže sebeklam, že něco ovládáme, že nám něco patří."


KubaHanzelin
27.06.2024 3 z 5

Nerad, ale víc jak průměrem hodnotit nemohu, asi mi nesedí Eriksonův styl psaní, i když se jedná o naprosto neuvěřitelný a opravdu epický fantasy epos mám s Malazem problémy - a hlavní z nich je to, že se nemohu zorientovat, je to velký chaos, na který potřebujete opravdu klid a čas. Bohužel, ani jednoho se nedostává, takže těm, kteří mají tuto sérii rádi, prosím, můj komentář ignorujte:)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům mrtvých v seznamech

v Právě čtených27x
v Přečtených955x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených72x
v Knihotéce493x
v Chystám se číst204x
v Chci si koupit79x
v dalších seznamech4x