Malé zázraky přehled
Kateřina Dubská
Žijeme ve světě, kde se prý zázraky nedějí. Ve světě, který stojí na silných a racionálních pravidlech a ve kterém na žádné „úlety“ není místo. Snažíme se mít své životy pevně v rukou, ale jen ztěžka si připustíme, že právě my jsme těmi, kteří dokážou změnit nejen sami sebe, ale i věci, jež se nám nelíbí. Dvanáct povídek Kateřiny Dubské vás vezme do světa, který známe, ale občas na něj zapomínáme. Do světa rozhodnutí, která dokážou změnit zdánlivě nezměnitelné. Je to dvanáct opravdových příběhů o dvanácti skutečných lidech, které autorka potkala a kteří jí vyprávěli o situacích, jež se mnohdy zdály neřešitelné. Jsou to příběhy o životě, lásce, smrti, minulosti a o tom, že stačí jen trochu změnit úhel pohledu a rázem je vše možné. Malé zázraky se dějí pořád a každému z nás, jen je potřeba pozorně naslouchat svému srdci. 12 skutečných životních příběhů, které se mohly stát i vám... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malé zázraky. Přihlašte se a napište ho.
Příjemné čtení, nicméně některé kapitoly mi přišly na stejné "brdo". Ale jinak hezké, oddychovka.
Z paní Dubské se stává moje oblíbená spisovatelka. Kniha Malé zázraky je příjemné čtení, které ukazuje, že naděje je vždy a každý si své štěstí řídí sám.
Kniha Malé zázraky v seznamech
2015 | Dcery |
2018 | Z kopce do kopce |
2016 | Malé zázraky |
2021 | Hendrixova kytara |
Moc se mi líbil začátek knihy - předmluva.
Celá kniha byla taková připomínka toho, že si máme vážit toho, co máme, že nic se neděje bez důvodu, že ty dost neuvěřitelné příběhy se stávají skutečným lidem, a hlavně, že je třeba se nikdy nevzdávat.
Mně není zas úplně moc let a upřímně jsem si asi zatím neprošla něčím těžkým, jsem docela slabá osobnost, a neumím si představit, že bych zvládla to všechno, co postavy v příbězích, které jsou ještě navíc skutečnými lidmi. Takže mě kniha i trochu vyděsila a zas a znovu děkuji za to (i když si někdy stěžuju, jako každý), co mám. Protože jsem si z knihy trochu vzala to, že život je rovnováha a nemůže se vám pořád dít jen to dobré. I když jak se říká - zkušenost není dobrá ani zlá. Možná si ale to štěstí prostě umím přivolávat - i když spíš ne. Takže kniha ve mně zanechala i negativní pocity, což určitě nebylo v plánu. Ale zase jsem mnohokrát slyšela, že nám bývá naloženo jen tolik, kolik uneseme. Samozřejmě se o tom dá spekulovat a filozofovat, ono téma "život" je nevyčerpatelné.
Jinak jsem ale zjistila, proč moc nečtu povídky. Ráda se totiž do příběhu "zažeru". Jenže jak jsou tyhle příběhy krátké, ponořím se a hned se musím vynořit. Takže aspoň vím, že povídky úplně nejsou pro mě. Na druhou stranu ale miluji příběhy se šťastným koncem.
Nejvíc se mi líbily asi první příběhy, je to možná i tím, že pak už mi všechny přišly "na jedno brdo", nevím. Možná mohly být více různorodé. Každopádně to není myšleno špatně. Nejvíc se mi ale líbil příběh druhý - Jako ve filmu. Ten si mě asi získal nejvíc.
Knížku asi půjčím babičce a macešce. Zrovna ony dvě patří mezi velmi silné ženy, které už překonaly mnohé.