Větrné duše přehled

Větrné duše
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290093/mid_vetrne-duse-WRY-290093.jpg 4 197 197

Sedmý případ inspektorky Malin Forsové. Vzduch se chvěje horkem. Na Linköping se žene letní bouřka neobvyklé síly. V pečovatelském domě je nalezen devětasedmdesátiletý Konrad Karlsson, oběšený na šňůře od signalizačního zvonku. Okolnosti úmrtí ukazují na sebevraždu. Všichni, kdo Konrada znali, však tvrdí, že měl i přes zdravotní problémy silnou vůli žít. U personálu byl oblíbený a pro Malininu dceru Tove, která je v domově na letní brigádě, se stal jakýmsi náhradním dědečkem. Podezření, že se ve skutečnosti jednalo o vraždu, posilují i výsledky pitvy. Vyšetřování je v plném proudu, ale nic do sebe nezapadá, informace si protiřečí. A navíc — kdo mohl těžit ze smrti nemocného starce, dokonce i ve společnosti, která kvůli penězům přestává dbát o lidskou důstojnost? ----- Nejvíc opět okouzluje Malin Forsová. Kallentoft u ní mistrovsky zachycuje tření mezi vnitřním a vnějším světem i svár křehkosti a touhy konat dobro. Autorův styl je čistý a výbušný, opravdové jazykové potěšení — každá slabika je přesně na svém místě. - Göteborgs-Posten V nádherné a emočně velmi působivé knize Kallentoft z každodenních tragédií obviňuje společnost, z níž se vytrácí pospolitost a ohleduplnost. Román je naléhavý od začátku do konce. - Boras Tidning Kallentoft píše jako obvykle vášnivě a směle. Jeho důvěrné sepětí s postavami působí místy vtíravým a jindy téměř něžným dojmem. - Ystads Allehanda... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Vindsjälar, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Větrné duše. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

Aymira
11.09.2024 3 z 5

Další z dílů, které se moc nepovedly. Na konci jako by si vytáhli pachatele z klobouku, do té doby jen stopy, které nebyly nikdy horké. Zajímavé je ale prostředí - přece jen v domovech důchodců se moc detektivek neodehrává.

vlkcz
29.07.2024 5 z 5

Těch 5* dávám hlavně proto, že detektivky nejsou úplně můj žánr a tady je kriminalistická práce až někde ve třetím plánu. Takže milovníkům echtovních krimi moc sedět nebude.
Ale já mám sérii s Malin rád. A tenhle díl má vzhledem k předchozím ještě spoustu plusů. Jednak není tak brutální, až na samotný závěr by se dalo mluvit o decentním zločinu. Dál výrazně ubylo promluv mrtvých obětí a už se v podstatě vůbec "nepletou" do vyšetřování. K tomu výborné vystižení komplikovaného vztahu matky s dcerou, resp. obecně dětí a rodičů a kritika přístupu i švédského sociálního státu ke zdravotním a sociálním službám.
Pro mě asi zatím nejlepší díl série.


Boboking
09.07.2024 3 z 5

Přečteno a trochu zklamání. Kouzlo severských krimi je i v té osobnosti hrdin(k)y, to provázání jeho osobního života s případem, ale zde je toho "balastu" až moc, a stále se opakujícího. Stejně jako ta krutá "třešinka" úplný závěr. Život je sviňa, ale v tomto podání je to takové "primitivní"...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Větrné duše v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených288x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených7x
v Knihotéce200x
v Chystám se číst106x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech2x