Zeměbouře přehled

Zeměbouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339176/mid_zemeboure-y2r-339176.png 4 192 192

Osmý případ inspektorky Malin Forsové. Jednoho květnového rána je v příkopu blízko kanálu Göta nalezena mrtvola mladého muže. Je nahý, ale jeho tělo nenese žádné viditelné stopy násilí. Když na místo přijede Malin Forsová se svými kolegy, výjev dokresluje zvláštní ticho. Jako by někdo ztlumil všechny zvuky. Muž je brzy identifikován jako Peder Åkerlund, bývalý švédský demokrat vyloučený ze strany za rasistické komentáře. Pitva ukáže, že byl zavražděn. Téhož večera je nahlášena jako nezvěstná — pravděpodobně unesená — šestnáctiletá Nadja Lundinová a některé okolnosti naznačují, že by oba případy mohly být propojené. Malin Forsová postupně zjišťuje, že vrah s ní hraje zvrácenou hru — mluví k ní skrze vraždy a nedá se umlčet. A Nadja Lundinová může být stále naživu… ----- Mons Kallentoft je spolu s dvojicí Roslund–Hellström autorem nejnapínavějších švédských detektivek. Vyprávění obohacuje vlastním specifickým hlasem. Znovu „klobouk dolů“. - Östra Småland... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Jordstorm, 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zeměbouře. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (47)

Aymira
13.09.2024 5 z 5

Zvláštní, jak se z mého pohledu v této sérii střídají lepší a horší díly. Tento byl možná ten úplně nejlepší. I když téma rasismu, které se ale vzhledem k multikulturnímu složení severských zemí musí dříve či později v každé detektivce objevit, mě nijak nezaujalo. Postupně se však z příběhu stalo dechberoucí představení, které jelo až do konce pořádaným kvapíkem.

Jen si čtenář občas říká, zda tentokrát nezemře někdo z jeho oblíbených postav. Tak to přece autoři u delších sérií vždy vymyslí, ne? Přežijí všichni Zeměbouři?

alca-212
03.08.2024 5 z 5

Osmý díl...
Nejspíš to bylo tím tématem rasismu a věcmi okolo, ale nebavilo mě to. Zhruba tak do půlky knihy jsem četla, že jsem četla... Postupně se z toho ale začalo vylupovat něco, co znám, co mám ráda a proč tuto sérii tak ráda čtu. Stará dobrá Malin... :-)


evickakyticka
27.03.2024 3 z 5

Všechny detektivky s Malin jsou fajn. I ty poetické pasáže mě baví. Občas mi přijde, že některé oběti jsou už nad rámec, tak jako tady ta poslední. Ale o.k., jedeme dál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zeměbouře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených277x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených12x
v Knihotéce205x
v Chystám se číst100x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech1x