Malý lord přehled
Frances Hodgson Burnett
Malý Cedric žije se svou ovdovělou matkou ve skromných poměrech v New Yorku. Netuší, že je vnukem anglického hraběte Dorincourta. Chlapec ho však nezná, protože hrabě přerušil veškeré styky s jeho rodinou. Nyní je ale Cedric Dorincourtovým jediným žijícím příbuzným a hrabě si přeje, aby žil s ním v Anglii a dostalo se mu odpovídající výchovy. Na cestě vzájemného sbližování je ovšem čeká nejedna překážka Zkrácenou verzi zpracoval a upravil Jindřich Kašák.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 1991 , KosíkOriginální název:
Little Lord Fauntleroy, 1886
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý lord. Přihlašte se a napište ho.

Vďaka databáze kníh som si na toto dielo znova spomenula :))) Ako píše Markéta, zabudla som na ňu, čítala som ju hneď po Malej princeznej a bola som takmer rovnako uchvátená. Urobila ma šťastnou, že aspoň v literárnom svete žijú hĺbavé deti, milujúce fantáziu a stavajúce si vlastné vzdušné zámky celé hodiny (ako aj Sára alebo Anna zo Zeleného domu), že skrátka nie som osamotená vo vesmíre, keď som už v realite malomesta bola za podivínku. Bola to radosť čítať a je ešte väčšia spomínať po 25 rokoch :)

Úplně jsem na tenhle příběh zapomněla. Krásná kniha, dojemná a laskavá. Vůbec by mi nevadilo, kdyby by měla o několik stran více, ale samozřejmě jde o knihu pro děti, takže počet stran je zcela adekvátní. Nesobecká laskavost je jednoduchá a velmi mocná vlastnost, která dokáže zlepšit každodenní život a zbourat i ty největší neprůstřelné pevnosti. A ten největší mrzout a zahořkloun se promění. Bohužel se v dnešní době z naší společnosti laskavost vytrácí a je jí čím dál méně. Je to vina nas všech. Je to taková malá telenovela. Úplný balzám pro duši v dnešní bláznivé době.
Kniha Malý lord v seznamech
v Mé knihovně | 103x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Anglie pro děti aristokracie, šlechta zfilmováno pro mládež rozhlasové zpracování sirotci dědeček romány prarodiče a vnoučataAutorovy další knížky
2020 | ![]() |
1932 | ![]() |
2014 | ![]() |
1933 | ![]() |
1920 | ![]() |
Tuto nádhernou, až Dickenskovskou knihu jsem si poslechla jako
úžasné rozhlasové zpracování, kdy herci byli ještě umělci a moc bych si ji chtěla přečíst.
Doporučuji