Máma odchází do kláštera! přehled
Stéphanie Combe
Kláře bude zanedlouho čtyřicet. Doma má chápajícího manžela a tři zdravě zlobivé děti. Ženu se sklonem k perfekcionismu zmáhají úkoly v práci, povinnosti doma i závazky, které na sebe vzala navíc v zaměstnání a farnosti. Potřebovala by na chvíli vypnout, vyčistit si hlavu, zkrátka „dobít baterky“. Jako řešení se nabízí týdenní duchovní pobyt v klášteře… Je to dobrý nápad? Bude se umět, aspoň na týden, oprostit od starostí o své blízké? Koho potká a co si od ostatních vyslechne? Jaké podněty se překvapivě dotknou jejího srdce? A bude si tato zdravě skeptická žena i nadále řídit svůj uspěchaný život sama, nebo pustí k dílu i neviditelnou ruku Hospodina? Humoristicky laděná novela s půvabnými postřehy ze života zaujme ty, kdo ve středním věku přicházejí o iluze, ale nechtějí vyhořet a ztratit ideály. Potěší ty, kdo se účastní duchovních cvičení a obnov.... celý text
Humor Biografie a memoáry
Vydáno: 2020 , Karmelitánské nakladatelstvíOriginální název:
Ouf ! Maman part au couvent, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Máma odchází do kláštera!. Přihlašte se a napište ho.
Klára, perfekcionistka a pracující matka tří dětí, je jak papiňák před bouchnutím. Syndrom vyhoření klepe na dveře, stejně jako krize středního věku. Zbývá poslední záchrana - týdenní duchovní cvičení v klášteře, na které se ve vzteku Klára přihlásila po výživném dni v práci.
Zajímavé úvahy a praktické tipy na konci kapitoly. Jsem věřící, sama jezdím na duchovní cvičení, téma mi bylo blízké. Kniha spíše pro lidi, kteří se v daném tématu orientují nebo se o něj zajímají.
Ze začátku jsem byla nadšená, postupně mě nadšení opadlo. Konec mi přišel trochu přitažený za vlasy.
Doporučuji věřícím čtenářům. Pro mě byla trochu zklamáním, duchovní úvahy v knize převažovaly nad dějem. Ale ze shrnutí na každé kapitoly si lze určitě něco vzít.
Kniha Máma odchází do kláštera! v seznamech
Originálně pojaté předání tipů, jak se duchovně rozvíjet, jak zvládat roli ženy, manželky i matky, jak si vylepšit timemanagement a další. Spousta praktických podnětů, které se hodí do života matky na plný úvazek v mnoha směrech. Hvězda dolů za trochu moc šroubovitě vkládané myšlenky do děje, ikdyž se mi způsob zpracování líbí. Jen to bylo někdy až moc " na sílu" a ubíralo to uvěřitelnosti příběhu.