Mami, kdy už konečně umřeš? přehled

Mami, kdy už konečně umřeš? https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281818/mid_mami-kdy-uz-konecne-umres-bNc-281818.png 4 97 97

Autorka v knize vypráví svůj příběh o tom, jak se nastěhovala ke svým rodičům, aby se mohla starat o svou matku, která trpěla demencí. Snažila se dělat všechno správně, ale musela se vyrovnávat s tím, že její matka se pomalu, ale jistě začala stávat neznámým člověkem. Žena, kterou kdysi milovala, už zmizela, najednou tu místo ní byla dementní osoba, která trápila své okolí záchvaty agrese. Jednoho dne se Martina přistihla, že říká: „Mami, teď už můžeš jít. Prosím, jdi už.“ Martinin příběh není ojedinělý...... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Příběhy
Vydáno: , Portál
Originální název:

Mutter, wann stirbst du endlich? , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mami, kdy už konečně umřeš?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Emik87
12.02.2024 4 z 5

Knížka mě hodně zaujala, protože jsem se sama starala o maminku a také pracuju s lidmi s demencí. Je určitě důležitá jako náhled pro lidi, kteří s danou problematikou nemají zkušenosti. Ale je přece jen na můj vkus osekaná.

AnnaR.
20.12.2023 5 z 5

úžasná kniha pro ty, co něco podobného zažívají a ví, že někdo chápe jaká je to hrůza starat se o psychicky postižené seniory. Horší byl otec, s těmito lidmi jsou větši problémy, protože nejsou zbaveni svéprávnosti, nejsou na první pohled nemocní a při tom znepříjemňují a ztěžují svému okolí život víc, než nebožáci postižení demencí. A jestliže někdo píše, že se děti musí starat o své rodiče, tak neví o čem mluví a nikdy soužití s takto postiženým rodičem nezažil.


Eva398
04.10.2023 4 z 5

Obdivuji autorku, že dokázala napsat svůj příběh. Je to těžké, když onemocní blízký člověk. Rodiče se o své děti starají celý život a děti by jim měli tu lásku a starost oplatit, když zase potřebují oni. Je to těžké. Rodiče nás vidí růst, uživat života a mi zase vidíme své rodiče stárnout. U každého je to stárnutí jiné. A když onemocní, musí děti řešit tuhle situaci, která není vždy lehká. Skláním se před každým, kdo se stará o své rodiče.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mami, kdy už konečně umřeš? v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených141x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených11x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst167x
v Chci si koupit52x

Štítky knihy

stáří demence (nemoc) maminka podle skutečných událostí

Autorovy knížky

Martina Rosenberg
německá, 1963
2016  76%Mami, kdy už konečně umřeš?