Mami, mám tě ráda přehled

Mami, mám tě ráda
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356680/mid_mami-mam-te-rada-hpx-356680.jpg 4 85 85

Kniha Mami, mám tě ráda je upřímnou zpovědí devítileté holčičky, která vnímá každodenní činnosti čerstvým dětským pohledem – stačí jít po ulici, zastavit se v parku, sníst s maminkou palačinku. A nakonec dívenka mamince pomáhá i s divadelní kariérou. Hořkosladké vidění světa se snoubí s láskyplným mateřským citem – po této knize neuvěří v člověka jen ten nejzachmuřenější škarohlíd.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Argo

Mama I Love You, 1956

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mami, mám tě ráda. Přihlašte se a napište ho.

Majto
01.01.2025 3.5 z 5

Prvý "väčší" formát od tohto autora je za mnou a po prvýkrát u mňa neprevládajú pozitívne dojmy. Formálne sa mi všetko pozdáva, no asi je celý príbeh zbytočne natiahnutý. Nevadí. Je ešte veľa kníh W. Saroyana, ktoré som nečítal a na ktoré sa teším.

Chesterton
15.03.2022 2.5 z 5

Jak píše Dorry v prvém komentu - čtivé a skoro až pro děcka, co víc čtou. Určitě je tam mnoho mezi řádky, pro mámy i dcery, ale momentálně asi potřebuju trochu víc hloubky a jiná témata. Třeba v budoucnu se ještě setkáme, kniha působí trochu jako pohlazení?
Navíc mám zatím stále i problém se samotným autorem - krom Tracyho tygra zatím nelze mluvit o výraznější "společné řeči", něco mi v jeho tvorbě uniká nebo přebývá? Ale zároveň mě láká jeho neotřelé vidění světa. Nevím. Snad se ještě setkáme . . .5/10

IvaKo
10.02.2022 4 z 5

Čtivě a laskavě napsané vyprávění z pohledu devítileté dívky o jejím vztahu k matce, ale zejména o její touze po úplné šťastné rodině. Autor se citlivě dotýká otázek týkajících se smyslu života, uplatnění v něm, schopnosti snít a své sny realizovat.

Ať už se stane cokoliv... snažte se zůstat nad věcí.

Kniha Mami, mám tě ráda v seznamech

v Mé knihovně51x