Mandlová madona přehled

Mandlová madona
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56782/mandlova-madona-56782.jpg 4 48 48

Bernardino Luini, oblíbený žák Leonarda da Vinciho, je pozván do Saronny, aby vyzdobil freskami místní kostel. Jeho oči spočinou na okouzlující mladičké urozené dívce Simonettě di Saronno a rozhodne se namalovat madonu podle ní… Lombardií na počátku šestnáctého století zmítají neustálé války, v jedné z bitev Simonetta ztratí milovaného manžela. Když se vzpamatuje ze zármutku z jeho smrti, zjišťuje, že jí navíc hrozí ztráta zadluženého rodového sídla. Křehká kráska se rozhodne bojovat a sehnat peníze za každou cenu. Třeba tak, že bude stát modelem pro madonu slavnému malíři... Mezi ní a malířem to od počátku jiskří a vzájemná nevraživost se posléze změní v lásku. Milostné vzplanutí však může v těch bouřlivých časech ohrozit nejen pověst, ale i život obou zamilovaných. Práce na fresce se chýlí ke konci, stejně jako Simonetina příprava nového nápoje z mandlí _ pověstného Amaretta di Saronno. Osudy všech hrdinů tak jako by neustále ovlivňoval mandlový sad u Simonettina sídla, i jeho plody, stejně hořkosladké jako její zakázaná láska.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Víkend

The Madonna of the Almonds, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mandlová madona. Přihlašte se a napište ho.

Galadwen
13.10.2021 3 z 5

V podstatě něžná a nenáročná pohádka s několika temnějšími podtóny. Trochu mě hlavně ke konci mátly časové souvislosti (myslím, že autorka tam něco špatně propočetla nebo podala), ale i tak docela hezké odpočinkové čtení, nic víc, nic míň.

Renike
14.09.2021 5 z 5

Nápad na Mandlovou madonu inspiroval autorku oblíbený likér Amoretto di Saronno, nyní známý a i u nás prodejný pod názvem " Disaronno Originale". Legenda vypráví pověst o lásce mezi krásnou vdovou a malířem Bernardinem Luinim. Děj má 2 linie, které krásně zapadají do sebe. Ta kniha už je druhá, co jsem letos četla o původu mandlového likéru. Ta z Lombardie a druhá z Kalábrie, kterou jsem i přivezla z dovolené ochutnat. Kniha krasna,doporučuji.

Iveta248
30.12.2020 4 z 5

Pekne písaný historický príbeh, skutočnosť ako aj fikcia sa dobre dopĺňajú. Veľmi dobre sa kniha čítala.

Kniha Mandlová madona v seznamech