Manželské vraždění přehled
Éric-Emmanuel Schmitt
Manžel Gilles se po nejasném úrazu hlavy a ztrátě paměti vrací z nemocnice, manželka Líza se mu snaží pomoci a připomíná jejich dosavadní společný život. Postupně vycházejí najevo překvapivé okolnosti a čtenář se zatajeným dechem sleduje měnící se Líziny výpovědi a stále nové a nové verze jejich minulosti. Mohou z toho s takovou tíhou prožitků vůbec vyváznout a žít spolu dál? Má v dnešní době manželství ještě smysl?... celý text
Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: 2005 , Albatros (CZ)Originální název:
Petits crimes conjugaux, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manželské vraždění. Přihlašte se a napište ho.
![Radimka Radimka](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/52071/m_52071-PoU.jpg?v=1459854935)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Viděli jsme jako hru v Lednickém areálu. Hra je velmi vtipná, chytrá a ve finále dost překvapivá.
![Calypso Calypso](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16952/16952.jpg?v=1381127916)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
'Když vidíte ženu a muže jít na radnici, ptejte se, který z těch dvou bude vrahem toho druhého.'
'Možná se můžeme rozejít, ale nemůžeme se jeden druhého zbavit.'
'Tvoje nepřítomnost mě bude pomalu mučit, ale nezabije mě. Zůstaň se mnou. Nechci jiného vraha.'
Kam se hrabe Edward Albee.
Kniha Manželské vraždění v seznamech
v Mé knihovně | 33x |
2006 | ![]() |
2005 | ![]() |
2005 | ![]() |
2011 | ![]() |
2016 | ![]() |
Čte se to snadno a nesnadno. Jednou mi v textu zarezonoval neobratný překlad, ale jinak to odsýpalo naprosto bez zádrhelů, jenom o všem budete hodně přemýšlet, i když je zápletka hodně nadnesená. Knižní verze asi úplně nepokryje zlomy v odhalování a gradaci vývoje postav, ale pořád dobrý. Na divadle to musí být pecka, pořád mi ta představa běžela před očima.