Markéta Lazarová přehled

Markéta Lazarová
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448112/bmid_marketa-lazarova-RdD-448112.jpeg 4 1167 1167

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Markéta Lazarová. Přihlašte se a napište ho.

KláraH.
včera 4 z 5

Ráda jsem si díky ČRo doplnila vzdělání. A při poslechu jsem pořád musela myslet na paní Vášáryovou, jejíž to byla údajně stěžejní role.
Ani to nebolelo, zajímavé to bylo, ale sama od sebe bych nečetla.

jejda.majda
17.02.2025 4 z 5

I přesto, že jsem skoro celý život opravdu vášnivou čtenářkou, z povinné četby toho moc načteno nemám. Z nějakého důvodu jsem měla na střední k povinné literatuře trochu odpor, i když si ráda přečtu téměř cokoliv a nejsem nijak vyhraněná; a co jsem mohla, na to jsem se podívala na dývku a čtení jsem odložila na neurčito.

A takhle nějak to bylo i s Markétou Lazarovou. Patnáct let od maturity jsem se k ní konečně dostala - a jsem za to ráda. Na střední bych tuhle uměleckou literaturu určitě dostatečně nedocenila. Teď jsem si čtení vysloveně užívala. Výborně vykreslená dobová atmosféra a krásný poetický jazyk. Syrový středověk každým coulem a na tak malém počtu stran. Bravo!

Andrea864
19.01.2025 5 z 5

Krásný příběh, nádherná čeština, skvělá kniha.

Ocenění knihy (1)

1931 - Státní cena za literaturu