Dům v blankytně modrém moři přehled

Dům v blankytně modrém moři
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496263/bmid_dum-v-blankytne-modrem-mori-ly0-496263.png 5 700 700

Marsyas série

1. díl >

Magický ostrov. Tajný úkol. Nebezpečné tajemství. Linus Baker vede tichý, osamělý život. Je mu čtyřicet a žije v malinkatém domečku s ďábelskou kočkou a sbírkou starých elpíček. Jako sociální pracovník na oddělení péče o magickou mládež se celé dny stará o dobro dětí ve vládních sirotčincích. Když si Linuse nečekaně předvolá nejvrcholovější management, obdrží velmi zvláštní a přísně tajný úkol – odcestovat do sirotčince na ostrově Marsyas, kde žije šest nebezpečných dětí: zahradní trpaslice, lesní víla, vyvern, neidentifikovatelný zelený sliz, špicodlak a Antikrist. Linus musí překonat strach a zjistit, jak pravděpodobné je, že by mohly přivodit konec světa. Jenže děti nejsou jedinou záhadou na ostrově. Jejich opatrovatelem je totiž šarmantní a tajemný Arthur Parnassus, který udělá cokoli, aby své svěřence ochránil. Když se Arthur a Linus začnou sbližovat, vyplují na povrch dávná tajemství a Linus se musí rozhodnout, zda má dětem i Arthurovi zničit domov, nebo přihlížet, jak se svět ocitá v plamenech. Dům v blankytně modrém moři je okouzlující, mistrně vystavěný příběh o cestě a hlubokém prožitku, jakým je nalezení neobvyklé rodiny na nečekaném místě – a poznání, že do té rodiny také patříte.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print , conQueer

The House in the Cerulean Sea, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům v blankytně modrém moři. Přihlašte se a napište ho.

kubo819
10.01.2025 5 z 5

Veľmi, veľmi až burtonovsky vtipné a pritom nežné nenásilné fantasy so šesťročným Luciferom a ďalšími skvelými postavami (víla vole). Čítať knihu bolo ako pozerať film a ten film som si skvele užil. A má výborný soundtrack. Postavu Linusa Barkera si človek nemôže nezamilovať. Výborné letné alebo naopak vianočné pohodové čítanie plné hlbokých a krásnych myšlienok.

Anor505
07.01.2025 4 z 5

Před časem tahle kniha způsobila docela poprask, četli ji všichni a všichni z ní byli nadšení. Byla jsem zvědavá, né že ne, ale očekávání jsem radši moc vysoká neměla.
Začátek byl zvláštní, nemůžu se zbavit dojmu, že jsem tu lehce groteskní byrokratickou mašinerii už někde viděla, jen si nemůžu vzpomenout kde.
Po odjezdu k moři se to vylepšilo a příběh se konečně rozběhl. Zbytek knihy už pak byl čtivý, milý, děti správně praštěné, dva „taťkové“ taky fajn - dávkováni v rozumné míře, vzhledem k tomu, že jsou v dětském domově.
Jen tedy to poselství a morální poučení autor podává na můj vkus příliš důrazně a důsledně, až mi to trochu lezlo na nervy.

Padla Hvezda
24.12.2024 4 z 5

Nejlepsi autorova knížka. Daleko lepší, než zbylé dvě co jsem od něj četla. Hodně ctiva ale zároveň všechny jeho knihy jsou svým způsobem nudné.

Vychází Povídky, které pomáhají a další knižní novinky (34. týden)

21.08.2022

Jsem jenom papír. Křehký a tenký. Zvednou mě proti slunci a jeho paprsky mě prosvítí. Popíšou mě a už se nedám znovu použít. Tyhle škrábance jsou dějinami. Jsou příběhem. Vypráví věci, aby je ostatní mohli číst, ti ale vidí jenom slova, a ne to, na čem jsou napsaná. Jsem jenom papír, a i když takových, jako jsem já, je spousta, žádný není úplně stejný. Jsem vyschlý pergamen. Brázdí mě čáry. Mám v sobě díry. Namoč mě, a já se rozpustím. Zapal mě, a jí shořím. Uchop mě mozolnatýma rukama, a já se pokrčím. Potrhám. Jsem jenom papír. Křehký a tenký.

,, Lidství je tak divné. Když se nesmějeme, brečíme nebo utíkame o život, protože nás pronásledují netvoři a snaží se nás sežrat. A nemusí to býť opravdoví netvoři. Můžou to být ti, které máme v hlavě.

Ocenění knihy (1)

2021 - YALSA Book Awards (Alex Awards)

Kniha Dům v blankytně modrém moři v seznamech

v Mé knihovně365x