Tma přehled

Tma
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346971/bmid_tma-CO6-346971.jpg 4 2048 2048

Martin Servaz série

Na Štedrý deň objaví Christine Steinmeyerová, rozhlasová moderátorka z Toulouse, vo svojej poštovej schránke list od ženy, ktorá v ňom oznamuje svoju samovraždu. Christine je presvedčená, že sa list dostal do jej schránky omylom. Chyba? Ale na druhý deň jej zavolá do rádia neznámy poslucháč, ktorý ju obviní z toho, že nič neurobila...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)

N'éteins pas la lumière, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tma. Přihlašte se a napište ho.

VasnivaCtenarka
22.01.2025 audiokniha 5 z 5

Tma od Bernarda Miniera je třetím dílem série s kriminalistou Martinem Servazem a v audioknižním podání získává ještě větší hloubku a napětí. Tento psychologický thriller vás vtáhne do příběhu plného tajemství, zvratů a atmosféry, která vás nenechá vydechnout.

Bernard Minier znovu dokazuje své mistrovství v budování napětí a vytváření složitých dějových linií. Od úvodního dopisu rozhlasové moderátorce Christine, přes záhadnou obálku pro Martina Servaze až po náhled do života kosmonautů, je příběh plný nečekaných zvratů, které posluchače (nebo čtenáře) neustále drží v pozoru. Autorova schopnost proplétat psychologické prvky s detektivní zápletkou dělá z této knihy výjimečný zážitek.

Po celou dobu poslechu cítí posluchač v kostech mrazení a zvědavost. Minier mistrně využívá prostředí jako další postavu, která hraje klíčovou roli v budování napětí. Audioknižní zpracování tuto atmosféru dokonale podporuje a dodává jí na intenzitě.

Martin Servaz je opět příjemný a lidský. Jeho návrat k případu je plný pochybností a osobních bojů, což ho činí nejen schopným kriminalistou, ale také hluboce uvěřitelnou postavou. Jeho příběh je emocionální i intelektuální výzvou, která vás udrží v napětí až do konce.

Hlas této výborné audioknize propůjčil Jiří Žák, který umí dát příběhu další rozměr. Jeho hlas a interpretace postav přispívají k autenticitě a dramatičnosti příběhu. Umí skvěle pracovat s emocemi a vytváří jasnou dynamiku mezi jednotlivými scénami. Díky němu je audiokniha nejen příjemná na poslech, ale také nesmírně pohlcující.

Příběh je plný překvapení a nečekaných odhalení. Minierovi se daří držet posluchače v nejistotě až do samotného závěru, který je nejen šokující, ale také uspokojivý. Každý zvrat je promyšlený a skvěle zapadá do celkové mozaiky příběhu.

Audiokniha Tma, za kterou moc děkuji Audiotéce, je brilantním spojením skvělého příběhu a výborné interpretace. Bernard Minier znovu potvrzuje své místo mezi mistry psychologických thrillerů, zatímco Jiří Žák dodává tomuto dílu neopakovatelnou atmosféru. Pokud jste fanoušky série Martina Servaze, nebo hledáte napínavý a temný poslech, tato audiokniha je jasnou volbou.

emilieselden
15.01.2025 3.5 z 5

Bohužel jsem nečetla předchozí díl a je to tady znát. Ta návaznost mi prostě chyběla.

schvomis
06.01.2025 4.5 z 5

(SPOILER) Zase opravdu povedený díl. Četlo se to samo.
Akorát ten úplný závěr trochu překombinovaný. Úplně na sílu vsazený *spoiler* happyend ze všech stran. Jinak byla kniha super.

Žebříček nejprodávanějších eknih v srpnu 2016

06.09.2016