Hříchy otců přehled

Hříchy otců
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498949/bmid_hrichy-otcu-2aF-498949.jpg 4 89 89

Matěj Mlynář série

< 4. díl

Jak vysokou cenu má pravda? Nejosobnější případ Matěje Mlynáře. Matěj Mlynář dal přednost klidnému rodinnému životu, ale plány mu zkříží vražda známého, který ho krátce před smrtí kontaktoval. Podezřelý případ vede k událostem, jež měly zůstat zapomenuty. Je klíčem k vraždě Mlynářova otce zbraň, která se po více než padesáti letech znovu objevila na scéně? Rodinná tragédie předurčila Matějův osud víc, než si uvědomoval. Dokud nepochopí minulost, nemůže odhalit zločin odehrávající se v přítomnosti. Bývalý kriminalista a později soukromý vyšetřovatel Matěj Mlynář už měl dost dopadávání zločinců. Po narození syna dal přednost klidnému rodinnému životu po boku policistky Pavly Králové. Ale v Jindřichově Hradci není stále bezpečno. Když ho krátce před svou smrtí kontaktuje známý s prosbou o pomoc, Matěj se vrací do akce. Vede ho k tomu nejen smysl pro spravedlnost, ale také vlastní minulost. Stopy totiž vedou k vraždě jeho otce, kterou je potřeba objasnit, aby Mlynář konečně zjistil pravdu o své rodině. Stejně tak musí vypátrat, kdo stojí za současnými zločiny, a rozklíčovat podezřelé vztahy mezi skupinkou studentů. Čtvrtý případ je pro Matěje Mlynáře jednoznačně ten nejosobnější.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hříchy otců. Přihlašte se a napište ho.

Lamanai
12.12.2024 4 z 5

Martinova čtvrtá kniha v této sérii mi pomohla prolomit čtenářský blok. Od léta se mi nedařilo nic dočíst, všude jsem se dostal zhruba na stou stranu (Márquez, Berniéres, G.R.R. Martin...) a pak knihu odložil, jakkoli se mi příběh líbil. Díky jejich přímočarosti jsem Hříchů otců zhltl prakticky na posezení. Autor se nepitvá v sáhodlouhých popisech a tentokrát ani nezatěžuje příběhovou linku podrobnostmi v akčnějších pasážích. Neumím se rozhodnout, jestli mi tam kvůli tomu nechybí trošku barvitější pouto k těm situacím, ale zase je ponecháno víc prostoru pro fantazii čtenáře. Malinko jsem klopýtal v jazyce, konkrétně ve využití spisovné a nespisovné řeči (někde je nespisovná část okatá a možná nadbytečná, jinde mluví náctiletý kluk jako kniha). Ale to jsou fakt drobnosti. Já jsem vděčný, že jsem se k této části série konečně dostal, i když se Martin s osudy mnohých svých hrdinů příliš nemaže :-)

m2056
09.07.2024 4 z 5

Začal jsem číst až potom jsem si uvědomil že je to série i když jsem neznal předchozí knihy nevadí Kniha se četla hodně dobře dobrá zápletka bez zbytečnosti popisu pitev a podobných věcí jak se píše jinde.

PetrMalas
03.07.2024 5 z 5

Další skvělý díl! Autor je díl od dílu lepší a doufám, že se dočkáme brzy dalšího pokračování s Matějem.

Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022

Kniha Hříchy otců v seznamech