Maugli : povídky z džungle přehled
Rudyard Kipling
Vyprávění o chlapci Mauglím, který vyrostl mezi zvířaty v džungli a přijal za vlastní jejich zákony.
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1940 , Josef R. VilímekOriginální název:
All the Mowgli Stories, 1933
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maugli : povídky z džungle. Přihlašte se a napište ho.
Mauglího netřeba představovat :-) Viděla jsem několik filmových verzi dříve, než jsem četla knihu. Obecně, vždy se mi více líbily knihy než jejich filmové zpracování. U Mauglího nevím. Zarazil mě velký rozpor v tom, jak byl Mauglí vykreslen. Ve filmech působil jako milý chlapec, sympaticky. Ovšem v knize jsem četla o jiném Mauglím a o sympatiích se moc nedá mluvit. Příliš sebevědomý až nabubřelý, což mi zřejmě zkazilo dojem z knihy. Nicméně kniha obsahuje krásné moudra přírody.
Kniha Maugli : povídky z džungle v seznamech
Indie zfilmováno zvířata, fauna vlci dobrodružství džungle člověk a zvíře vlčí děti dobrodružné romány tygři
1958 | Mauglí |
1968 | Knihy džunglí |
2008 | Just So Stories / Bajky i nebajky (dvojjazyčná kniha) |
1971 | Stopka & spol. |
2006 | Kim |
Touhle knihou s ilustracemi Zdeňka Buriana se mi otevřel v dětství nový svět. Džungle, Rakša, Akéla, Balú, Baghíra i zlý Šér-chán....Úžasné.
Jak napsal konicekbily, nezapomenutelné.
Jen jsem o několik desitek let později málem šlápla na potomka hada Ká a nelíbilo se to ani jemu ani mně.
Džungli jsem chtěla vidět, ale zjistila jsem, že nejlépe mi je v Brdech.