Maugli : povídky z džungle přehled

Maugli : povídky z džungle
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394419/bmid_maugli-povidky-z-dzungle-Y8n-394419.png 4 216 216

Vyprávění o chlapci Mauglím, který vyrostl mezi zvířaty v džungli a přijal za vlastní jejich zákony.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Josef R. Vilímek

All the Mowgli Stories, 1933

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maugli : povídky z džungle. Přihlašte se a napište ho.

uxor
10.10.2024 5 z 5

Touhle knihou s ilustracemi Zdeňka Buriana se mi otevřel v dětství nový svět. Džungle, Rakša, Akéla, Balú, Baghíra i zlý Šér-chán....Úžasné.
Jak napsal konicekbily, nezapomenutelné.

Jen jsem o několik desitek let později málem šlápla na potomka hada Ká a nelíbilo se to ani jemu ani mně.
Džungli jsem chtěla vidět, ale zjistila jsem, že nejlépe mi je v Brdech.

4708
08.09.2023 3 z 5

Mauglího netřeba představovat :-) Viděla jsem několik filmových verzi dříve, než jsem četla knihu. Obecně, vždy se mi více líbily knihy než jejich filmové zpracování. U Mauglího nevím. Zarazil mě velký rozpor v tom, jak byl Mauglí vykreslen. Ve filmech působil jako milý chlapec, sympaticky. Ovšem v knize jsem četla o jiném Mauglím a o sympatiích se moc nedá mluvit. Příliš sebevědomý až nabubřelý, což mi zřejmě zkazilo dojem z knihy. Nicméně kniha obsahuje krásné moudra přírody.

Robodlak
14.08.2023 5 z 5

Příběh, který ani po téměř sto letech neztratil ze své přitažlivosti a půvabu.

Kniha Maugli : povídky z džungle v seznamech