Na porážku přehled
Tony Parsons
Na Nový rok je v bohaté londýnské čtvrti jedna z rodin nalezena mrtvá. Někdo je odpravil jateční pistolí jako dobytek na porážce. A jejich nejmladší dítě se pohřešuje. Při pátrání po vrahovi se odhalí, že podobná vražda se stala už před třiceti lety. Spáchal ji tehdy muž, kterému se začalo přezdívat Řezník. Ten je dnes sice na svobodě, ale je starý a umírá. Je možné, že se vrátil ke svému řemeslu? Nebo se to na něj jen někdo pokouší hodit? Detektiv Max Wolfe musí vypátrat, proč někdo chtěl tuhle šťastnou rodinu zavraždit – šlo o náhodu, anebo krutou pomstu? Jsou na řadě další? S každou uplynulou vteřinou se přitom zvyšuje možnost, že ztraceného chlapce už nenajde živého.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2018 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The Slaughter Man, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na porážku. Přihlašte se a napište ho.
Výborná detektivka, je první, kterou s Maxem Wolfem čtu. Líbila se mi. Má spád, skvělou zápletku a motiv, který jsem vůbec netušila. Max Wolfe je velký sympaťák a případ brutálního vyvraždění rodiny a únosu jejich nejmladšího čtyřletého chlapečka mu dá pěkně zabrat. Jenom mě překvapuje, že detektivové chodí do terénu neozbrojení, musí čekat na zásahovou jednotku, většinou jdou stejně do akce dřív, protože to spěchá a pak přibývá zraněných. Naštěstí v této knize není nikdo z nich mrtvý.
K přečtení bych knížku doporučila a přečtu si i další díly od autora.
Slabší než první díl, autor docela zklamal. Nevadilo, že jsem pachatele záhy uhodla prostou vylučovací metodou, to mě docela baví. Ale děj se celkem táhl, přestalo na mě fungovat dojemné osamělé otcovství hlavní postavy, nejspíš proto, že tam nedochází k žádnému vztahovému vývoji. A nejen tam - taktéž na poli milostném totéž jako v prvním díle. Dále se autorovi nějak nepodařilo zdůvodnit, proč hlavní postava nebyla zabita natvrdo a nemilosrdně, když vrah neměl žádný důvod nechat ho jít, neměl naspěch, nikdo nevěděl, že má Maxíka ve spárech a autor si dal takovou práci přesvědčit nás, že jde o sakra krutého psychopata, hrajícího va banque. No a podivuhodný Maxův spektakulární únik z hrobníkovy lopaty??? Autor se nějak moc dívá na televizi, akorát Tarantino v tom má na rozdíl od něj vtipnou nadsázku... Tož nevím. Ale ještě jednu šanci dám.
Kniha Na porážku v seznamech
detektivní a krimi romány anglická literatura severská krimi krimi
2018 | # Smrt všem prasatům |
2019 | Třináctá oběť |
2019 | Spolek katů |
2021 | Posedlost |
2001 | Muž a chlapec |
Myslím, že pokračování s Maxem bylo ještě mnohem lepší než jednička.
Příběh začíná velmi krutým vyvražděním rodiny a únosem nejmladšího dítěte.
Děj svižně ubíhá, každou stránkou se dozvídáme něco, co nás přibližuje k vyvrcholení a odhalení pachatele.
Vraždy a linka s dětmi, je velmi dobře popsána a propracována, ovšem stále mě udivuje, jak může policejní sbor ve Velké Británii fungovat (neozbrojení policajti wtf ).
Líbí se mi vztah Maxe s dcerkou.
Spoiler:
Jo a ještě poznámka, Max se s tím nese*e a zatím v každém díle,, sbalí,, ženu, která je nějak s vyšetřováním spojená