Hodina čarodějnic II. přehled

Hodina čarodějnic II. https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184111/bmid_hodina-carodejnic-ii-gvK-184111.jpg 4 96 96

Mayfair Witches série

< 2. díl >

Dvanáct generací krásných, výjimečných, ale i nebezpečných žen, sleduje tajemná organizace zabývající se nadpřirozenými jevy. Strhující osudy jednotlivých „čarodějnic“ nás zavedou na skotskou vysočinu, do středověké Francie, na Antilské souostroví a nakonec do New Orleansu. Tam všude byli předkové lékařky Rowan upalováni, pronásledováni, zároveň však i zbožňováni a oslavováni.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Knižní klub , Paseka
Originální název:

Lasher , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodina čarodějnic II.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Naďa2411
31.01.2024 2 z 5

Talamasca tajná síť, která sleduje jakékoliv zdroje, informace o čarodějnictví. Jedním z nich byl Petyre, který vypráví příběh o rodině Mayfairů hlavně o ženách. Kniha v první třetině mě bavila, mělo to správný čarodějnický spád a vzlet, pak ale se začal rozebírat rodokmen Mayfairů, měla jsem v tom velký zmatek, přestalo mě to bavit.

Šnek86
12.09.2020 3 z 5

U tohoto druhého dílu je svižný a záživný začátek, který ovšem v polovině opět spadne k přílišné popisnosti a obšírnosti oklo rodu a konec se nese v témže duchu a moc to nevylepší.Od třetího dílu už příliš nečekám, ale příběh dočtu.


ludek.n
06.04.2020 3 z 5

Druhá kniha Hodiny čarodějnic sice začíná přesně tam, kde skončil předchozí díl, jenže místo aby rozvíjela příběh hlavních protagonistů Rowan Mayfairové a Michaela Curryho, vrací se zpátky v čase a nabízí nám historii rodu Mayfairů. Tato genealogická vsuvka by bezpochyby fungovala skvěle jako dodatek, ale takto uprostřed hlavního příběhu je neskutečně otravná. Tím spíše, že se vlastně nic nového nedozvíme. Když jsem si i u první knihy cyklu stěžoval na přílišnou rozvláčnost, ještě jsem netušil, že pokračování povýší tento handicap na druhou. Slovo z prvního dílu je nyní větou, věta odstavcem, odstavec kapitolou, kapitola celou knihou… Neupírám této románové encyklopedii zajímavé fragmenty, ale všechna ta jména sestřenic, bratranců, snach, tetiček, strýců, sester a bratrů… z třináctého, patnáctého kolena mě doslova utloukly do stavu duševní apatie. A k tomu navíc ještě ta nešťastně zvolená forma „jedna paní povídala“. Vskutku, přeskočíte-li tohle „pokračování“, pravděpodobně o nic nepřijdete a v pochopení příběhu vám to nijak neuškodí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1991 - Locus Awards (Horror/Dark Fantasy Novel)


Kniha Hodina čarodějnic II. v seznamech

v Přečtených156x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených13x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x