Mayský kodex přehled
Douglas Preston
Tři bratři pátrají v honduraském pralese po svém otci, který se nechal pohřbít s celým svým majetkem na neznámém místě. Bratři ho musí najít, aby si zasloužili jeho majetek jako dědictví. Otec umírá na rakovinu a tak běží o čas. Navíc po jeho dědictví, zejména po Mayském kodexu (který obsahuje kompletní návody na výrobu léků pocházející z pralesa), pátrá také bývalý voják, najatý farmaceutickou společností.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Dobrodružné
Vydáno: 2005 , AlpressOriginální název:
The codex, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mayský kodex. Přihlašte se a napište ho.
Nic jsem neočekávala a tak jsem nemohla být zklamaná. Tahle nekomplikovaná, jednoduchá dobrodružná pohádka mi poskytla zábavu a odreagování, a to mi v tu chvíli úplně stačilo.
Kniha Mayský kodex v seznamech
Mayové dědictví pralesy boj o život dobrodružné romány
2007 | Relikvie |
2004 | Zátiší s vránami |
2003 | Kabinet kuriozit |
2007 | Kniha mrtvých |
2007 | Relikviář |
(SPOILER) Začátek je pomalejším seznamováním s tématikou, možná je to tak lepší, protože pro rozjezd je třeba prostor, aby děj mohl vyplynout, rozvíjet se a na stejné "anabázi" se rozšiřovat. Výborná myšlenka s otcem synů, i když začátek mohl být důslednější. Trochu více to rozvinout, atmosféru lépe vsadit do záběru života bratrů, vykrystalizovat jejich vlastnosti a projevy, a k tomu vybarvit prostředí a celkovou atmosféru. Nevíme, odkud bratři přicházejí, a to je ono, možná to bylo právě na čtenáři, který si je sám vsadil do situačnosti, do děje, v jakém se postavy samy projeví. Jednou započaté dobrodružství už nelze zbrzdit, a to platí i o téhle knize. Jede to. Uf! Po straně 100 se příběh rozbíhá na plné obrátky. Jít vpřed je nebezpečné, ale na cestě zpátky čeká smrt. Nejvíce se mi líbila pasáž o březí samici jaguára a ještě předtím o anakondě. Fauna je dokonale popsána a vy se za všech jejích zvuků nacházíte v divočině se všemi pátracími skupinami. Počátek je nic oproti spádu, který přichází. Zážitek z četby je všeobjímající a já jsem ráda, že se nachází autoři, kteří dokáží beletristickým zpracováním nebezpečenství deštného pralesa rozproudit krev. Adrenalin stoupal, srdce bušilo o sto šest a já myšlenkami plula s příběhem.