Mé nepálské lásky přehled

Mé nepálské lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391006/mid_me-nepalske-lasky-5zH-391006.png 4 403 403

Zajímá Vás, jaké to je, když se ve dvaadvaceti sama vydáte na druhou stranu planety učit angličtinu do zapomenutých horských údolí? Kolik prozvracených dní stojí navyknutí se na autentickou nepálskou stravu? V čem se liší česká a nepálská láska? Jestli to v nemocnici rozvojové země vypadá jako na tržišti - anebo ještě hůř? Jak se člověk cítí, když se rozhodne pomoct pár opuštěným dětem a roky má pocit, že jde proti zdi? Když ho zklamou ti nejbližší? Anebo zcela prozaicky: jaké to je pro českou holku, srovnat se s tím, že aby žila, jak jí káže srdce, musí se nejdřív postavit svým vlastním přesvědčením o tom, co to znamená být ,,správná matka"?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mé nepálské lásky. Přihlašte se a napište ho.

Lienilda
28.03.2024 3 z 5

Myslím, že jsem se o této knize a jejím pokračování dozvěděla z reklamy na Facebooku a přišlo mi to jako dobrý dárek pro mamku, které jsem obě knížky koupila i s nějakým přáníčkem a záložkou vyrobenou v Nepálu. Mamka si to přečetla a dala mi to také k přečtení se slovy, že "je to neřízená střela". Asi autorka :) a pak to pár let leželo u mě doma v knihovně, protože co si budem, pořád něco vychází a pořád je tolik možností. A když člověk nečte jen jednu kategorii knih, tak je prostě v pasti :)
A tak se na tuto knížečku dostalo až teď se Čtenářskou výzvou (Kniha nepřečtená z vlastní knihovny). Musím uznat, že Mysha byla opravdu v začátcích velice odhodlaná a přitom naivní. Hned zařídit pár dětem školu, byt, odcestovat zpět do ČR a v Nepálu přitom na ně nikdo denně nedohlížel. Nedivím se, že to dopadlo jak to dopadlo. Já bych se do toho zaprvé vůbec nepouštěla, za druhé to vzdala minimálně po druhé zradě. O to víc Myshu obdivuji, že to nevzdala a nakonec jí to nějak jede, i dětský domov i eshop.
Druhý díl si časem přečtu také, autorka psát rozhodně umí, i když na plný počet hvězdiček to zatím u mě není.

Eva0057
23.02.2024 5 z 5

Přečtení této knihy mne naprosto odrovnalo. Je ve mně tolik emocí od bílé po černou. Myshu obdivuji za její odhodlání a výdrž spasit nepálské děti. Je to boj s větrnými mlýny a myslím, že se nedá vyhrát. S tou touhou „pomáhat“ za každých okolností se asi člověk musí narodit. Já bych z toho vycouvala, když ne při první, tak při druhé zradě určitě! Ne tak ona. Přestože byla několikrát sražená na kolena, dokázala se vždy zvednout. Ráda bych si přečetla pokračování, ale zároveň se toho bojím. Z komentářů vím, že ty pády na ústa se budou opakovat a budou daleko tvrdší. Uvidím, jestli najdu odvahu.

kristyna.havlov
29.12.2023 3 z 5

Knihu jsem četla hodně dlouho. Za mě to není úplně kniha, která vás pohltí a ztratíte pojem o čase. Autorka je ale na druhou stranu nesmírně odhodlaná jít si za svými sny. Celá kniha je o její cestě pomoci nepálským dětem.

Kniha Mé nepálské lásky v seznamech