Pilíře světa přehled

Pilíře světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163217/pilire-sveta-163217.jpg 4 77 77

Meč pravdy série

Příběh popisuje osudy Jennsen Daggettové a Oby Schalka, dvou nemanželských dětí krutovládce Darkena Rahla, které se narodily bez magických schopností a byly tak odsouzeny ke smrti, kdyby se jejich matkám nepodařilo včas uniknout z Rahlova dosahu. Jennsen tak prožila dětství a mládí na útěku před Rahlovými služebníky. Její matku však náhle brutálně zavraždí zabijáci nového lorda Rahla. Zmatená a vystrašená Jennsen přijme pomoc od cizince Sebastiana a společně se vydávají na cestu do bezpečí. Osud má však s nimi jiné plány. Naproti tomu Oba nepoznal ve svém životě nic kromě ponížení. Vyrostl v muže s perverzním viděním světa. Svou krutost zdědil po otci. A jelikož se nedávno dozvěděl jeho pravou totožnost, vydává se zabrat d'harský trůn právem dědice pro sebe. -- 1. vydání.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Classic

The Pillars of Creation, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pilíře světa. Přihlašte se a napište ho.

petr_
11.04.2022 2 z 5

Řekl bych, že se jedná o opakování předchozího dílu s tématem "Slepá prohlédla", jenomže z trochu jiného pohledu. Patrně slouží k tomu, aby autor dostal do děje další postavu k Richardovi, ale opravdu nijak neoslní. Doufám, že se v dalších dílech autor polepší.

Thornidlo
20.03.2018 2 z 5

2 hvezdy za naivni Jensen. Cast o Obovi byla neskutecna hruza, zbytecna, nesmyslna. Dost jsem se premahal jeho casti cist.

lampernaqui
09.02.2017 4 z 5

Hodnocení je spíše tři a půl hvězdy. Podívat se na válku trochu jinýma očima, tak trochu z druhé strany, to není na škodu. Hodnocení je rozhodně vyšší už jenom proto, že dva otrapové Richard a Kahlan se v příběhu (spoiler) vyskytují až na úplném konci a tudíž čtenáře nenudí svými vysoce inteligentními peripetiemi. Kniha není dokonalá, některé scény jsem moc nepobral a nějak mi přišlo, že ani autor pořádně nevěděl, jak posunout hrdiny dál. Pro mě osobně například scéna osvobozování z vězení. Ale zase je pravda, že nikdy jsem zatím neputoval fantasy krajinou v doprovodu roztomilé kozičky.

Kniha Pilíře světa v seznamech