Mechanický anjel přehled
Cassandra Clare (p)
Pekelné stroje série
1. díl >
Reedícia jednej z najúspešnejších young adult sériíŠestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2021 , Slovart (SK)Originální název:
Clockwork Angel, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechanický anjel. Přihlašte se a napište ho.
Já za sebe musím říct, že jsem lehce zklamaná. Jako první jsem od Cassandry četla Nástroje smrti a pak sérii Temné lsti a musím říct, že obě série mě moc bavily. Tady jsem se nějak nemohla chytit. Poměrně dost lidí mi říkalo, že ta série je skvělá, dokonce o ní někdo mluvil jako o srdeční záležitosti a tak jsem očekávala nějakou pecku. No, dokončit knihu mě stálo opravdu velké úsilí. I když je pravda, že jakmile jsem se přehoupla do druhé poloviny, začalo mě to bavit. Upřímně se mi do dalšího pokračování příliš nechce, ale jako zvědavá bytost se k tomu určitě dostanu obzvláště proto, že pokračování má vyšší hodnocení, což mi dává naději, že to bude jen lepší. A i když teď zním trochu zklamaně, knížka není špatná, jen mi asi moc nesedí ta doba, ve které se to celé vlastně odehrává.
Tak druhe opakovanie celej serie je prvym dielom za nami.
Začali sme chronologicky a to prvou trilogiou Pekelne stroje.
Prvý diel Mechanický anjel nás zoznamuje s Tessou, ktorú si uchmatnu pre seba dve čarodejnice pre tahomneho Magistra a zoznamujeme sa so skupinou Tienolovcov, Jem - tichý a kľudný tienolovec a jeho pravy opak a parabatai Will. Ďalej tu mame Charlotte a jej manžela Henryho, ktorý je typickým vedátorom. A samozrejme mojho oblubeneho Magnusa čarodejníka, ktorého humor nikdy neopúšťa.
Po strete Tessh s tienolovcami zacina hon ma Magistra, kde treba zistit kto to je a hlavne prečo potrebuje Tessu a ako fungujú jeho stroje.
Výborne, rýchle a hlavne veľmi dobre čitateľný dej, ktorý vás nuti ísť ďalej.
Teším sa na druhú časť
Knižní novinky (22. týden)
30.05.2021
„Někdy se naše životy změní tak rychle, že naše srdce a mysl zůstanou pozadu, řekl Jem. V takových chvílích, kdy se život změní, ale my ještě stále teskníme po časech před tou změnou, nejspíš cítíme největší bolest.“
„Jsme jen prach a stín.“
Kniha Mechanický anjel v seznamech
v Přečtených | 2 302x |
upíři vlkodlaci démoni steampunk lovci stínů pro dospívající mládež (young adult) nefilim
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Achjo. Tohle pro mě bylo obří trápení. Nevím proč, ale myslela jsem si, že se jedná o post apo. Když jsem ji pak objevila v knihovně, jásala jsem. Doma jsem ale zjistila, že se jedná o fantasy a to já obecně nemusím. Kniha se mi ale hodila do výzvy, tak jsem se rozhodla ji dát šanci. Neměla jsem. Byl to úmor od začátku do konce. Strašně jsem se v tom ztrácela a příběh i postavy na mě působily hrozně ploše. Jsem ale chorobný dočítač, prostě neumím odkládat rozečtenou knihu a už ji neotevřít.