Mechanika lásky přehled
Alexene Farol Follmuth
To poslední, nad čím by Bel chtěla přemýšlet, je budoucnost. Přihlášky na vysokou? Nechte se vysmát. Mimoškolní aktivity? To určitě. Pak se ale ve škole projeví její nadání pro robotiku, a Bel tak musí začít docházet na robotický seminář. Je to povinné, a co hůř, spolužáci z robotiky ji úplně ignorují. Kapitán týmu Teo se domnívá, že Bel by mohla být zajímavým přínosem, zvlášť teď, když se všichni připravují na celostátní soutěž – dokud nedojde na první výměnu názorů. Bel je totiž nějaká soutěž úplně ukradená, zatímco Teo nežije pro nic jiného. Jsou jako z jiných světů. Pak se ale mimoškolní aktivity začnou protahovat dlouho do noci, a oni si začnou uvědomovat, jak dobře se vzájemně doplňují... Vtipná a chytrá romance od autorky světoznámé Atlasovy šestky.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2023 , Yoli (ČR)Originální název:
My Mechanical Romance, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechanika lásky. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná YA romance, zajímavé téma robotiky. Bel jako hlavní hrdinka je jiná než ostatní, nezná své silné stránky a na nové škole nemá zatím moc kamarádů. Když splní zadání zapomenutého úkolu do fyziky během přestávky, tak se jí její učitelka snaží přesvědčit aby se přihlásila do kroužku robotiky. Tam pak potkává ty pravé přátelé i když k některým ji trvá déle najít cestu a přitahuje jí to k Teovi, který je nejnadanější a asi nejoblíbenější člen. Ovšem je synem vlivného a bohatého otce, zato Bel pochází z rozvedené ne příliš movité rodiny. Dokáží se ti dva dát dohromady a fungovat i navzdory rozdílným poměrům? Milá romance, která zahřeje u srdce.
Tohle bylo má první kniha, kterou jsem cetla celou v angličtině. :)
Předtím jsem několikrát přemýšlela nad tím, že bych si chtěla přečíst nějakou knížku v originále, ale vždycky jsem neměla nic, co by mě dokázalo nakopnout a se čtením začít a taky jsem se dost bála, že nebudu mnohým slovům rozumět a z knížky si pak nic neodnesu.
Bála jsem se však zbytečně, jelikož se tak nestalo, a navíc kdykoli jsem narazila na slovo, kterému jsem nerozuměla, tak jsem si ho zapsala a přeložila nebo jsem jeho význam prostě odvodila ze situace. Ale teď už se vrhnu na hodnocení knihy. :)
Hned na začátek musím říct, že ji všem doporučuji. Autorka zvolila strašně zajímavé prostředí a ty nejvíc sympatické postavy.
Tea i Bel jsem si moc oblíbila, a i přesto, že se ve fyzice a kolem robotiky vůbec nepohybuji a nikdy jsem se o to nijak zvlášť nezajímala, tak tohle pro mě bylo něco naprosto neuvěřitelného.
Po dlouhé době jsem si mohla užit i úhel pohledu obou hrdinů, což knížce ještě víc přidalo na dokonalosti. + Ty souboje robotů? Dokonalé!
Pokud si nějakou anglickou knihu chcete přečíst, tak tohle je určitě správná volba. ;)
Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)
24.09.2023
Kniha Mechanika lásky v seznamech
romantika pro dospívající mládež (young adult) robotika
2022 | Atlasova šestka |
2023 | Atlasův paradox |
2023 | Mechanika lásky |
2025 | Vládci smrti |
2024 | Atlasův komplex |
Milá YA jednohubka, ale přiznám se, že mně úplně neohromila.