Medové příběhy přehled
Ľubica Šebeková
Tři nezbední sourozenci z velkoměsta stráví zajímavé prázdniny na venkově u prarodičů, kde objeví krásu okolní přírody i venkovského života. Starý zkušený včelař na příkladech ze života v úlu vede svá vnoučata k vlastnostem, jako je spolupráce, soudržnost a píle. Kniha Medové příběhy dětem postupně a srozumitelně odkrývá, co se odehrává v početných včelích rodinkách, čím jsou pro nás tito drobní tvorové užiteční, co všechno se můžeme od nich naučit a jak je máme chránit.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medové příběhy. Přihlašte se a napište ho.
Synovi (6 let) se kniha celkem líbila. Já už tak nadšená nejsem.
Chování a hlavně vyjadřování dětí je nepřirozené. Pětiletý kluk mluví stejně rozumně jako starší sourozenci, a dokonce i jako dospělí. Příhoda s nalezeným psem, kterého přivede domů stejný malý kluk, když se vrací ze svých toulek venku, mi připadá taky přitažená za vlasy. Je normální, aby pětileté děti běhaly celé odpoledne samy kdesi venku a navíc si dovedly domů cizího velkého a hladového psa? Závěr s citacemi z Bible je taky podivný.
Nicméně samo vyprávění o prázdninách u dědy včelaře je celkem zajímavé. Líbily se mi i ilustrace.
Medové příběhy jsou z velké části neškodná záležitost, ze života včel se děti dozví opravdu mnohé. Je škoda, že autorka cítila potřebu nacpat do relativně příjemné knížky pro děti svoje náboženské názory. Ve finále tak shazuje dědu, osobu, kterou děti celou dobu berou jako zdroj informací, a dělá z něj jen pouhého pasivního následovníka Bible. Doslova tady totiž zazní, že veškeré svoje vědomosti má z ní. Aha, škoda no. Tohle já svojí dceři číst nechci.
Kniha Medové příběhy v seznamech
Milé a poučné vyprávění, i já jsem se dozvěděla něco nového. Děti se smály hlavně u vylomenin tří sourozenců.