Teror pochází z hlubin přehled
Steve Alten
Jonas Taylor pracuje jako hlubokomořský potapěč pro námořnictvo Spojených států. Během přísně tajného ponoru do Mariánského příkopu zahlédne megalodona – „Meg“ z titulu románu – pravěkého predátora, který měl být dávno vyhynylý. Protože expedici přežije jen on a nemá své svědectví jak doložit, nikdo mu nevěří. Jonas se rozhodne se stát paleontologem a snaží se dokázat, že megalodon skutečně existuje a dosud se s ním lze setkat. "Jurassic Shark" - spojení těchto dvou slov, vlastně též námětů dvou knih, Jurského parku a Čelistí, dokonale charakterizuje tento román, jehož hlavní postava nemá podle vědců v naší době vůbec co pohledávat.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1998 , Beta-DobrovskýOriginální název:
A Novel of Deep Terror, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teror pochází z hlubin. Přihlašte se a napište ho.
Tak toto byla teda jízda. Knihu mám už několik let ve své knihovně a začal jsem ji číst až teď díky čtenářské výzvě. Musím uznat že jsem určitě neudělal chybu, příběh je napínavý od začátku až do konce. Děj má spád, kniha mě bavila a nemohl jsem ji odložit. Samozřejmě příběh obsahuje několik pasáží které jsou hodně přehnané. Mě osobně ale připadá že to k těmto knihám tak nějak patří. Moc se těším na další díly.
kdyz v tom nehledate nic hlubokeho a jen si na dovolene u more uzivate more a zraloky i v knizce :D tak je to fajne :)
Kniha Teror pochází z hlubin v seznamech
kryptozoologie moře a oceány zfilmováno žraloci
1998 | Teror pochází z hlubin |
2009 | Panství |
2009 | Černá barva krve |
2008 | V hlubinách Loch Ness |
2005 | V pradávných vodách |
Tak o téhle knize si nejsem moc jistá co si myslet. Miluji filmy o žralocích, včetně těch "béčkových". A když jsem zjistila, že MEG: Monstrum z hlubin s Jasonem Stathanem v hlavní roli, má knižní předlohu, tak jsem pro ní běžela do knihovny.
Je skvělá, ale tak cca. do poloviny mě přišlo, že autor téma bere velmi vážně a a vědecky a od druhé poloviny se to zvrhlo v jedno velké "béčko".
Líbí se mi autorovi popisy mořského světa. Mám celkem slušnou představivost. Z knihy Čelisti jsem měla hodně nepříjemný pocit. Tu bych asi u moře číst nemohla. U téhle přesně naopak, přišla mi, že v létě k moři na pláž naprosto dokonalé dílo. Nenáročná oddechovka, která pobaví.