Teror pochází z hlubin přehled

Teror pochází z hlubin
https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/6808/bmid_teror-pochazi-z-hlubin-K5G-6808.jpg 4 95 95

Meg série

1. díl >

Jonas Taylor pracuje jako hlubokomořský potapěč pro námořnictvo Spojených států. Během přísně tajného ponoru do Mariánského příkopu zahlédne megalodona – „Meg“ z titulu románu – pravěkého predátora, který měl být dávno vyhynylý. Protože expedici přežije jen on a nemá své svědectví jak doložit, nikdo mu nevěří. Jonas se rozhodne se stát paleontologem a snaží se dokázat, že megalodon skutečně existuje a dosud se s ním lze setkat. "Jurassic Shark" - spojení těchto dvou slov, vlastně též námětů dvou knih, Jurského parku a Čelistí, dokonale charakterizuje tento román, jehož hlavní postava nemá podle vědců v naší době vůbec co pohledávat.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Beta-Dobrovský

A Novel of Deep Terror, 1997

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teror pochází z hlubin. Přihlašte se a napište ho.

Margarett_Lindd
03.07.2024 4 z 5

Tak o téhle knize si nejsem moc jistá co si myslet. Miluji filmy o žralocích, včetně těch "béčkových". A když jsem zjistila, že MEG: Monstrum z hlubin s Jasonem Stathanem v hlavní roli, má knižní předlohu, tak jsem pro ní běžela do knihovny.
Je skvělá, ale tak cca. do poloviny mě přišlo, že autor téma bere velmi vážně a a vědecky a od druhé poloviny se to zvrhlo v jedno velké "béčko".
Líbí se mi autorovi popisy mořského světa. Mám celkem slušnou představivost. Z knihy Čelisti jsem měla hodně nepříjemný pocit. Tu bych asi u moře číst nemohla. U téhle přesně naopak, přišla mi, že v létě k moři na pláž naprosto dokonalé dílo. Nenáročná oddechovka, která pobaví.

rafan65
05.02.2024 5 z 5

Tak toto byla teda jízda. Knihu mám už několik let ve své knihovně a začal jsem ji číst až teď díky čtenářské výzvě. Musím uznat že jsem určitě neudělal chybu, příběh je napínavý od začátku až do konce. Děj má spád, kniha mě bavila a nemohl jsem ji odložit. Samozřejmě příběh obsahuje několik pasáží které jsou hodně přehnané. Mě osobně ale připadá že to k těmto knihám tak nějak patří. Moc se těším na další díly.

Merlin_CZ
22.08.2023 5 z 5

kdyz v tom nehledate nic hlubokeho a jen si na dovolene u more uzivate more a zraloky i v knizce :D tak je to fajne :)

Kniha Teror pochází z hlubin v seznamech

kryptozoologie moře a oceány zfilmováno žraloci

Steve Alten
americká, 1959