Mein Kampf přehled
Adolf Hitler
Kniha Mein Kampf představuje jeden ze základních dokumentů nacistické ideologie, která v minulosti zapříčinila miliony mrtvých. Obsahuje mnoho polopravd a lží, propagandistickou demagogii a názory nehumánní, rasistické a odporující zákonům demokratických států.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mein Kampf. Přihlašte se a napište ho.
Dielo mimoriadneho historického významu, ktorého dôležitosť a nadčasovosť potvrdzujú udalosti posledných cca 76 rokov. Neveríte? Prečítajte si ju.
Zfilmováno
Mein Kampf (2002)
Kniha Mein Kampf v seznamech
Židé druhá světová válka (1939–1945) nacismus Adolf Hitler antisemitismus lhaní, lži konspirační teorie bludaři manipulátoři nacistická propagandaAutorovy další knížky
2000 | Mein Kampf |
2012 | Projevy |
1995 | Monology ve Vůdcově hlavním stanu 1941-1944 |
2004 | Druhá kniha |
2019 | Projevy 1 (1922–23) |
Dávám na seznam nedočtených knih a to z následujících důvodu:
1. Ačkoliv některé myšlenky jsou "nadčasové", celkové mě to nebavilo a pachuť toho, že autorem těch myšlenek je sebestředný magor, tomu moc nepomohlo
2.Některé nudné pasáže jsem "musel" přeskakovat
3..Mezitím jsem přečetl několik jiných knih a nyní jsem hledal důvod, proč se k této knize vrátit a dočíst ji, ale život je krátký...
4. primární cíl - přečíst jí předtím, než jí přečte dospívající syn, abych byl v obraze - pominul, protože to nevypadá, že by se "mladej" do četby tohoto díla hrnul
Ale kdoví... třeba jednou.