Mějte naději přehled

Mějte naději
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108000/mejte-nadeji-108000.jpg 4 78 78

Adrian Lindhout, světově proslulý biochemik, zasvětil celý život výzkumu a vývoji prostředku, který by pomohl narkomanům zbavit se drogové závislosti. A jeho práce je korunována velkým uznáním - získává Nobelovu cenu. Za několik hodin má odletět v doprovodu švédského velvyslance do Stockholmu, aby - tak jak to určuje statut - přednesl před auditoriem Švédské akademie věd referát o své záslužné práci a unikátním objevu. Před odjezdem si v duchu promítá celý život: příběh plný osobních tragédií, cesta pronásledovaného člověka, vědce, který pracuje na mimořádně ožehavém úkolu. Válka, utrpení, osobní prohry, ale i dny plné lásky a štěstí… a v neposlední řadě jedno velké tajemství z někdejšího rozbombardovaného Rotterdamu. Hodil osudu bumerang a ten se mu neustále vrací - a nejen to, Adrian Lindhout se vzhledem k svému bádání na prostředku, působícímu proti drogové závislosti, nutně dostává do střetu se zájmy mocných tohoto světa, nechtě se zaplétá do nebezpečného mezinárodního obchodu s narkotiky.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub

Wir heißen euch hoffen, 1980

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mějte naději. Přihlašte se a napište ho.

pedroK
15.09.2024 5 z 5

Skvělý, strhující příběh!

Renatka11
13.06.2021 5 z 5

Strašně silný a dobrý příběh, ke kterému se určitě ráda vrátím. Za mě spolu s Láska je jen slovo a Všichni lidé bratry jsou nejlepší od Simmela.

slečna.k
29.01.2021 5 z 5

Simmel je neuvěřitelný spisovatel. Jeho postavy jsou vždycky tak dokonalé a vůbec ne černobílé, že jen čekám kdy se objeví vedle mě abych si s nimi mohla popovídat. Zároveň si je musíte oblíbit i přes jejich špatné stránky- Adrian je naprosto typická ukázka. Toto autorovo umění skutečně obdivuji. Samotný drogový námět byl důvodem, že jsem sáhla zrovna po téhle a povedlo se, ne každá kniha s drogovou tématikou je takto dobře zpracovaná. Bonusem navíc je pro mě období ve kterém se kniha odehrává, jakožto milovník dějin 20. století dovedu ocenit historickou přesnost.

Kniha Mějte naději v seznamech