MemoRandom 2: UltiMatum přehled

MemoRandom 2: UltiMatum
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266187/bmid_memorandom-2-ultimatum-RAf-266187.jpg 4 148 148

MemoRandom série

< 2. díl

Chci jen jedinou věc. Všechno, co máš. Z jezera Mälaren poblíž školicího centra švédské vládnoucí strany bylo vyloveno lidské tělo, dokonale naporcované a už částečně rozložené. Případ přistane na stole kriminální inspektorky Julie Gabrielssonové. Čí je to mrtvola a kdo si dal takovou práci, aby ji nebylo možné identifikovat? Policistu Davida Saraca pronásledují démoni minulosti. Poté co jen o vlásek unikl smrti, drží ho na izolovaném oddělení daleko od Stockholmu – prý pro jeho dobro. David by rád navždy umlčel hlasy ve své hlavě. Je to všechno tvoje práce, Davide, šeptají mu. Byl to tvůj plán. Tvoje chyba. A pak dostane nabídku, která změní jeho názor… UltiMatum je adrenalinem nabitý thriller z krutého, nemilosrdného světa, kde v boji o moc neplatí žádná pravidla. Stejně jako MemoRandom, první román Anderse de la Motte z tohoto prostředí, zaujal čtenáře po celém světě (vychází v jednadvaceti zemích) a také kritiku – Akademie švédských spisovatelů krimi ho vyhlásila nejlepší detektivkou roku (podobně v roce 2010 ocenila jeho prvotinu Game).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

UltiMatum, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize MemoRandom 2: UltiMatum. Přihlašte se a napište ho.

Swissman
16.03.2023 5 z 5

Autor opět dokázal, že lze vstoupit dvakrát do stejné řeky. V minulé sérii (Game, Buzz, Bubble) se mu to povedlo dokonce třikrát. Příběh z Memoranda zde volně pokračuje, spousta postav se vrací na scénu a jedné mi bylo vyloženě líto. Opět výborná kniha.

knihomolka525
29.01.2023

Tato kniha se podstatně liší od mé první knihy od spisovatele.Tato je překombinovaná,zahlcená postavami,dějovými obraty.A nesmí chybět prostředí vysoké politiky.V tom se Skandinávci vyžívají.Ve finále si v knize jdou všichni po krku a vítězí ten kdo je obratnější a koho se spisovatel rozhodl vyškrtnout.Máte pocit že víte, co je v knize klíčové .Není to tak.je to o téměř imaginární postavě.Všichni vyslovují její jméno a nikdo ji nepotkal.Jen si podávají její fotku..Tahle kniha si vyžaduje spoustu času na soustředění.Nejde přečíst dvě tři kapitoly a odložit ji a pak se k ní druhý den vrátit.Po čase se vám děj vymkne z kontroly.Jinak spisovatel má dar psát děj tak, jako byste sledovali film.Vidíte živě jak cáká krev,jak si vrah natočí nastaví obět aby ji dal poslední ránu.Jak vypadá interiér a exteriér kde se momentálně pronásleduje a vraždí.Docela to pro mě byla makačka.

zdendula31
14.06.2022 5 z 5