Scarlet přehled
Marissa Meyer
Měsíční kroniky / Mesačné kroniky série
Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě. Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Scarlet, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Scarlet. Přihlašte se a napište ho.
Scarlet žila od svých jedenácti let na farmě u babičky na kterou byla dost fixovaná Babička dřív lítala u Americké vojenské společnosti a naučila Scarlet vše co uměla třeba ovládat vznášedlo s ním pak rozvážela zeleninu z far my okolních restaurací Moc se mi to líbilo doporučuji
Druhý díl Měsíčních kronik předčil ten první, který už tak byl úžasný. Marissa Meyer je skvělou vypravěčkou. Akcí nabité dějové linky proplétá, aniž by se v nich čtenář ztratil, mezi postavami nechybí chemie a z pohádek si vypůjčuje jen tolik, aby Měsíčním kronikám vdechla onu pohádkovost, ale zároveň vytváří příběh, který obstojí sám o sobě.
Knižní novinky (8. týden)
20.02.2022
Knižní novinky (17. - 23. 9.)
16.09.2013
Kniha Scarlet v seznamech
v Přečtených | 2 406x |
Po dočtení Cinder, ze které jsem byla neskutečně nadšená jsem se musela hned vrhnout na další díl Scarlet, který nebyl o nic méně akční a úžasný. Přidává se nám zde druhá linka s novou hrdinkou Scarlet, která mi byla hned od začátku dosti sympatická. Stránky se četly samy, hrozně obdivuji, jak je kniha dělená do několika sekvencí, které jsou oddělené pasážemi z originálních pohádek. Retellingy autorce opravdu sedí a já už se nemůžu dočkat, až se pustím do třetího dílu Cress.