Měsíční píseň přehled
Patricia Briggs
Mercedes Thompsonová série
Mercedes Thompsonová #1 Vlkodlaci můžou být nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě – Mercy Thompsonovou. Mercy Thompsonová má za souseda vlkodlaka. V autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi. Její bývalý šéf je gnón. Ale ani Mercy není úplně normální a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu. Vychutnejte si pořádný nářez, který na vás v knize čeká. Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky A unést mu dceru byla osudová chyba... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , Fantom Print , AudiotekaOriginální název:
Moon Called, 2006
Interpreti: Anita Krausová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíční píseň. Přihlašte se a napište ho.
Teď nechci vyloženě hodnotit knihu jako takovou, protože příběh zabil naprosto hrozný styl psaní. Jsem celkem shovívavá a nakonec se se stylem daného autora sžiju, ale tady mi to vadilo až do konce. Místo abych se soustředila na děj, tak jsem vzdychala nad tím jak mi věta nedává smysl. Bylo to první setkání s autorkou a myslím, že nic dalšího už číst nebudu.
(SPOILER)
Jsem nasranej.
Proč to není dívčí román, když JE to dívčí román? Jako nezlobte se na mě, ale když kniha obsahuje věty typu ,,Jeho oči barvy sluncem prozářeného zázvorového piva..." nebo ,,Měl oči barvy horké čokolády...", tak se mi chce zvracet i kdyby byla kniha sebelepší a to opravdu zdaleka není.
Kniha je klasická blbina pro holky bez nějakého propracovanějšího děje, hlavně že jsou tam svalnatí, krásní alfové (což je podle mě úplně debilní překlad pro alfa samce). Jediná postava která vypadala že bude alespoň trochu zajímavá chcípla. Kniha je plná dogmat a feminismu, kdy hlavní hrdinka poráží sama alfa samce, jmenuje se Mercedes (chechty chechty) a vlastní autodílnu. (BTW v ČR když jsem já chodil do školy, tak se holka nemohla stát automechaničkou :D )
Prostě je vidět že muži a ženy mají úplně rozdílný názor na to co je kvalitní literatura. Ale jak jsem říkal, mělo to být v oddělení dívčí romány. Není? Tak šup jednu na měsíc vyjící hvězdu a ubezpečení, že další díly číst nebudu.
Kniha Měsíční píseň v seznamech
v Přečtených | 1 838x |
upíři magie vlkodlaci humor násilí romantika městská (urban) fantasy kožoměnci pátrání fantasy
2009 | Měsíční píseň |
2012 | Štvanice |
2010 | Krevní pouto |
2010 | Železný polibek |
2014 | Nocí zlomená |
Asi by bylo fér, kdyby kniha měla označení YA, člověka by to varovalo. Upřímně, prvních 5 kapitol mě fakt bavilo, událo se v nich vše podstatné a svěžím tempem. Dalších 5 kapitol bylo utrpení, kde se nedělo nic kromě soupeření 2 vlků o jednu kojotku a nějaká nepovedená scénka s upíry. Závěr to zase vylepšil, i když vysvětlení, proč k tomu všemu vlastně došlo, mi připadalo naprosto zhovadilé. Z úplného konce se trochu obávám, aby se romantická linka dalšími díly příliš nerozlezla. Ještě tomu šanci dám. Za mě průměr.