Měsíční píseň přehled
Patricia Briggs
Mercedes Thompsonová série
Mercedes Thompsonová #1 Vlkodlaci můžou být nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě – Mercy Thompsonovou. Mercy Thompsonová má za souseda vlkodlaka. V autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi. Její bývalý šéf je gnón. Ale ani Mercy není úplně normální a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu. Vychutnejte si pořádný nářez, který na vás v knize čeká. Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky A unést mu dceru byla osudová chyba... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
Moon Called, 2006
Interpreti: Anita Krausová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíční píseň. Přihlašte se a napište ho.

“Tanči, když měsíc zpívá, a neplač nad problémy, které ještě nenastaly.
Musím říct, že ke knize Měsíční píseň jsem se dostala úplnou náhodou, když jsem listovala @audioteka_czsk . A teda ve formě audioknihy to bylo skvělé.
Pokud jste stejně jako já kdysi propadli sérii Stmívání nebo Upířím deníkům, a zároveň byste tenhle typ příběhů rádi z vlčí perspektivy, tak série s Mercedes Thompson by vás neměla minout. Nečekejte od toho vysokou literaturu, ale pokud máte rádi vlkodlaky, spoustu akce, občasný záblesk romantiky a ochranitelské alfa samce, tak je to guilty pleasure dělané jako pro vás (i mě :D). Atmosférou mi to při poslouchaní právě připomínalo ty příběhy pro náctileté, takže oddechovka jak vyšitá. Navíc v té audioverzi to bylo fakt jako seriál.
V knize je úžasná hlavní postava. Mercy je ten typ ženy, která se rozhoduje sama, bere za sebe veškerou zodpovědnost, moc věcí se nezalekne a zároveň dokáže situace skvěle vyhodnotit. Po delší době samostatná hlavní hrdinka bez potřeby nadměrné ochrany. Ale aby bylo vše v rovnováze, samozřejmě okolo pobíhá dost ochranitelských vlků. :D
Suma sumárum: spousta akce, lehká romantická linka a zajímavý a propracovaný děj. Celkově si myslím, že je to super oddechovka, u které by bylo fajn, kdyby se dostala do podvědomí více lidí (i přes ty otřesné obálky).
Kniha Měsíční píseň v seznamech
v Přečtených | 1 923x |
v Mé knihovně | 548x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
upíři magie, kouzla vlkodlaci, lykantropové humor násilí romantika městská (urban) fantasy kožoměnci pátrání fantasyAutorovy další knížky
2009 | ![]() |
2012 | ![]() |
2010 | ![]() |
2010 | ![]() |
2014 | ![]() |
Nebylo to špatné.
Pokračovat budu, ale určitě ne hned.