Městečko u vody přehled

Městečko u vody
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70204/bmid_mestecko-u-vody-0WT-70204.jpg 4 63 63

Soubor povídek : Postřižiny - Celý příběh se točí okolo Maryši, manželky Francina, který je správcem pivovaru. Je velmi krásná mladá energická žena, která když si něco usmyslí, tak to prostě udělá. Krasosmutnění - Krasosmutnění navazuje na Postřižiny a pokračuje ve vzpomínání na dětství strávené v pivovaru. Na události poetické i vážné... Harlekýnovy miliony - V návaznosti na Postřižiny a Krasosmutnění se tu opět setkáváme s maminkou, ne sice už krásnou a mladou, ale stále života dychtivou, s tatínkem Francinem i se strýcem Pepinem. 1. souborné vydání... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Městečko u vody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Hanouch072
02.04.2024 5 z 5

Miluju film Postřižiny a tato trilogie se skládá z Postřižin, Krasosmutnění a Harlekýnových milionů. Moc pěkná kniha, byla jsem překvapená, že Postřižiny byly skoro slovo od slova jako film, to se podle mne moc nestává, aby režisér uchopil film přesně podle knihy.

Lumír23
11.01.2020 5 z 5

Znovu čteno po letech, zase radost z vyprávění, obrazů, obratů... Tato kniha je úžasná. Ale je také nutno ji chtít chápat, chtít pochopit popsané ve smyslu čistoty.


DominaCZ
14.08.2018 2 z 5

Oj, jasně že nemohu chápat tak úžasného autora, jakým B.H. dle lidiček je.

Jeho filmová díla jsou u mne hluboko v mínuse pro neustálé okázalé zburaňování obyvatel, takže je logické, že mne kniha o popisu zabíjačky a mazáním se krví, kterému se všichni uvolněně smějí, i páni radové, prostě nemůže nadchnout.
Taky mě vytáčí jeho nekonečné věty spojené neustálým A.

Jediné, co se tady dá snést, je vyprávění z pohledu kluka a místo, které ušlo, byl part o kočkách.
To je ale tak vše.

Nelíbí se mi to neustálé figurkování lidí aneb v ději budeme mít co největší panoptikum divných lidí. Něco jako Nerudovy Povídky malostranské, ale ten to uměl líp.
Prostě nelíbí no.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Městečko u vody v seznamech

v Přečtených112x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x