Město bez války (2021) | Databáze knih

Město bez války přehled

Město bez války
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466001/bmid_mesto-bez-valky-Hoq-466001.jpg 4 16 16

Drsné stránky života i všední dny mladých žoldáků líčené s ohromující věrohodností a bez příkras. Román pro čtenáře knihy Metro 2033. Vítejte ve světě, který v lecčem připomíná ten náš, přesto je úplně jiný. Celé čtvrti jsou zpustošeny a jejich hranice lemuje ostnatý drát. Patnáctiletý Saša je jedním z žoldáků obranné služby Vzteč. Poté, co byl obviněn ze zrady a vyhozen z prestižního gardového Učiliště, ho vzali jen k nim. Stačilo, že uměl střílet. Žoldácká brigáda se stane jeho novým domovem. Pak ale uslyší legendu o městě, ve kterém je mír a všeho je dostatek...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (CZ)

Город без войны, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město bez války. Přihlašte se a napište ho.

petrulka
17.01.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Military dystopie, depka až za hrob. Ačkoliv je to moje oblíbené čtivo, zde jsem tedy dostala naloženo až až. Tak nějak žádný paprsek v temnotě. Podle názvu jsem čekala cestu za nadějí, místo, kde bude opravdu líp. Je to temný, smutný příběh, kde se nedozvíte vlastně nic, co byste rádi věděli. Je to o dnech plynoucích po sobě beze změn, ve stereotypu fasovaných konzerv a samohonky. Těch posledních pár vět pro mě nebylo ani útěchou, ani smířením se s otevřeným koncem. Málokdy mívám tak rozporuplné pocity. Stojí za přečtení, ale dobře vám neudělá.

__.Veronica.__
18.09.2021 4 z 5

Tahle knížka mě až dohnala k slzám. Občas jsem ji ani nemohla číst, protože mi přišla až moc "drsná", ale bylo to velmi dojemné. Trochu mě děsí ,že to co čtu v téhle knížce se někde opravdu děje....
Osobně jsem z téhle knížky byla chvíli špatná, ale opravdu jsem si ji vychutnala.
Doporučuji

MrsDarcy
09.08.2021 3 z 5

Ruská dystopie má v mém literárním srdíčku už dlouho vyhrazené velice speciální místo. Od Noční hlídky po Metro, temné a záhadné příběhy prostě nejsou to pravé bez šedivé mlhy padající na šedivé paneláky a štiplavého závanu nekvalitní vodky.

Šedivá mrazivá mlha padá i tady, na město pod přísnou diktaturou vůdce, na rozbořené zbytky sídlišť a na našeho hrdinu Sašu, který se na následujících téměř třech stovkách stránek pokusí udělat co nejvíce špatných rozhodnutí.

Ze začátku mi nedělalo vůbec problémy se začíst a prožít se Sašou první okamžiky rozčarování a nespravedlnosti při vyhození z učiliště. Ale jak jeho cesta pokračovala a on vršil jednu nepochopitelnou pitomost za druhou (a když už se mimořádně rozhodl správně, hodil mu do toho vidle osud), začal mi silně připomínat neméně sympatického Ilju z románu pana Glukhovského, a já už konec dočítala opravdu na sílu a těšila se, že najednou zasviští kulka a ze Saši bude další alkoholem nasycený mastný flek.

Přesto nemůžu říct, že bych si čtení svým způsobem neužila - knížka byla prostě taková, jako samotné město, jako všudypřítomná válka. Divně páchla, táhla se od ničeho k ničemu a zanechala za sebou hromadu zničených a promarněných životů. Ruská dystopie, jak má být.

Knižní novinky (15. týden)

11.04.2021

Kniha Město bez války v seznamech

v Mé knihovně53x