Mesto dievčat přehled

Mesto dievčat
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436139/bmid_mesto-dievcat-eYy-436139.jpg 4 57 57

Nemusíme žiť nudne ako slušné dievčatá, aby sa z nás stali dobrí ľudia. Nový román autorky bestsellerov Podstata všetkých vecí a Jedz, modli sa a miluj. Elizabeth Gilbert sa vracia s podmanivým ľúbostným príbehom zo vzrušujúceho sveta newyorských divadiel v štyridsiatych rokoch 20 storočia. Keď devätnásťročnú Vivian Morrisovú vyhodia z Vassarovej univerzity za slabý výkon v prvom ročníku, zámožní rodičia ju pošlú na Manhattan k tete Peggy, majiteľke spustnutého divadla Lily Playhouse. Vivian sa u tety zoznámi so svetom nekonvenčných a charizmatických ľudí, od revuálnych tanečníc, ktoré snívajú iba o zábave, až po sexi herca či prestížnu herečku. Dievča sa však dopustí chyby, ktorá vyvolá profesionálny škandál a obráti jej krásny nový svet naruby.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovart (SK)

City of Girls, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mesto dievčat. Přihlašte se a napište ho.

*Kleny*
27.11.2024 5 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila, tím, jak byla napsaná. Spisovný jazyk zde působil jako balzám na duši, ačkoli obsahovala i někoik překlepů. Je to velmi upřímné vyprávění o životě ženy, tolik citátů a mouder, které si z knihy může čtenář odnést a také jak krásně je zde popsána doba New Yorku 40. let, ale i let pozdějších. Zároveň oceňuji, že postavy, některé situace a informace jsou pravdivé či založené na pravdě, takže to i v tomto směru člověka obohatí a dodá mu to ucelený obraz o té době.
Je to moc hezké čtení.

Noisette73
08.10.2024

To se tak špatně četlo, že jsem to musela odložit, příběh by mě bavil, ale to se nedalo.

michaela2338
08.03.2024

Neuvěřitelné zprasený překlad. To snad dělal Google překladač.

Knižní novinky (34. týden)

23.08.2021

Je to dobrý člověk. A co je důležitější, je zajímavá. - Vivian o Angele

Okouzlení svým vlastním zjevem je součástí toho, co znamená být mladé a hezké děvče. - Vivian

Chtěla jsem víc, ale nechtěla jsem víc. Starý známý příběh ze života dívek. - Vivian

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Mesto dievčat v seznamech