Město snů přehled
Kate O'Hara
První část třídílné ságy rodu Caldwellů, která vypráví o počátcích Kalifornie od San Franciska až po Hollywood v letech 1898 až 1926, o osudu bohaté rejdařské rodiny, zrodu éry němého filmu, a především o jedné velké lásce.
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
Stadt der Träume, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město snů. Přihlašte se a napište ho.
20.11.2023
Velmi slibný začátek historické ságy z počátku 20.století v Americe. Sledujeme zde osudy jedné bohaté rejdařské rodiny a zároveň rozvíjející se filmový průmysl. Na pokračování se těším.
Hotel Ville a další knižní novinky (26. týden)
26.06.2022
Kniha Město snů v seznamech
Ak by som k tejto ságe mala nájsť jedno vhodné adjektívum, nebolo by to nič v štýle "strhujúca", "nezabudnuteľná" či "dojímavá", skôr... "bezduchá". Áno, táto kniha mi chvíľami pripadala, akoby ju generoval nejaký stroj, respektíve akoby si autorka povedala "hm, idem vytvoriť niečo na pomedzí historického a ľúbostného románu, tak sa pozrime na to, aké prvky by v týchto žánroch celkom určite mali byť"... No a potom už len do osvedčených vzorcov vkladala stokrát použité motívy, charaktery a zápletky. Jemne to všetko oživovalo pozadie vzniku filmovej éry (cítiť, že písaniu predchádzal poctivý výskum), na zážitok z dobrého románu to však nestačilo. A hoci sa chvíľami z čitateľa doslova snažila vydolovať emócie, práve kvôli dojmu stokrát obohratej platne sa jej to v mojom prípade veľmi nedarilo.
Rozmýšľala som, či dám šancu druhému dielu, ale keďže pochybujem, že by bol o niečo objavnejší či menej predvídateľný než prvý diel, radšej svoj čas investujem do iných kníh či sérií.