Meta přehled

Meta
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428849/bmid_meta-Hi8-428849.jpg 4 742 742

Superlidé existují. Ale žádný z nich není superhrdina. Nikdo na začátku jednadvacátého století nepotřebuje nadšence ve spandexu a pláštěnkách, kteří by se po nocích honili za zločinem. Zato po supershowbyznysu se lidé můžou utlouct. Ve světě, kde jsou superschopnostmi obdařené Mety světovými celebritami — nebo preventivně stíhanými nepřáteli státu —, nechce být Lenka Křížová ničím z toho. Je to zkrátka holka, která si chce odchodit vysokou, utratit alimenty a občas pomoct kamarádce u zkoušky svými mimickými schopnostmi. O slávu ani o davy fanoušků se nikdy neprosila. A přesto se zdá, že jednoho má.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meta. Přihlašte se a napište ho.

TessieB
včera 4 z 5

Velmi zajímavý námět, hodně mě bavilo prostředí Prahy. Napsáno uvěřitelně, s vtipem i lehkostí, ačkoliv o hnusném tématu. Na to, že jsem po knížce sáhla v knihovně úplnou náhodou, se mi to fakt líbilo :)

itsnotgab
20.12.2024 5 z 5

Dvacet minut od přečtení a stále jsem naprosto speechless. Po prvních dvaceti stránkách lehkého zmatení se mi Meta naprosto zaryla pod kůži, přečetla jsem ji na jeden zátah a doteď nejsem schopna pochopit, že takový literární skvost vznikl v naší malebné zemičce :D poutavý příběh, prvky sci-fi a dystopické společnosti, jež sužují velmi nepříjemné společenské problémy, vesměs sympatické postavy, jeden mindfu*k za druhým a permanentní husí kůže, zkrátka solidní jízda od začátku do konce! Všem kdo váhají s přečtením, neotálejte ani na vteřinu, Meta za to rozhodně stojí :)

Anastazie0810
08.08.2024 5 z 5

Asi jedno z největších překvapení. O Pavlu Barešovi vím, protože napsal "Projekt Kronos" (na který se chystám a jsem zvědavá:D ), ale to že napíše něco takového, bylo pro mě skvělou připomínkou, že se autoři nemají škatulkovat.
O čem to je ? Děj se odehrává v jiné verzi naší reality, a to v té kdy mezi běžnými lidmi opravdu chodí i ti, co schopnosti mají a Česká Republika pro ně má docela tvrdé zákony.
Naše hrdinka má neobvyklý dar a dozvídáme se jak s ním žije a co za problémy prožívá. Bavilo mě že jsem z knihy měla pocit, jako kdyby hrdinka seděla naproti mě na pivě a povídali jsme si. Napsáno opravdu tak jak jsme dnes zvyklí komunikovat. A to je super změna :)
Příběh je však hodně o společnosti dnešní doby, o tom jak jsou ženy vnímány. Bylo tam spoustu myšlenek nad kterými jsem se pozastavila a nakonec si je i podtrhla:D
I přes muj skepticismus jsem knihu po pár stránkách nemohla odložit. V druhé polovině se z toho stal docela slušný "thriller" ktery jel až do konce.
Timto smekám kloboučkem před Pavlem.

Rozhodně to stojí za přečtení!

Knižní novinky (25. týden)

15.06.2020

Občas někomu nejvíc ubližujem právě tehdy, když se ho snažíme chránit před pravdou.

Máš jedno, jak je to doopravdy. Hlavní je, kdo křičí nejhlasitějc.

žádnej Mozart z nebe nespadl, teda až na Mozarta, že jo.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Meta v seznamech