Kronovy děti přehled
Pavel Bareš
Projekt Kronos série
Downtown se hroutí. Rodiny jsou unášeny ze svých domovů. Mafie přebírají vládu nad městem, zatímco hlídky Radniční gardy patrolují v ulicích s jediným rozkazem: udržet Downtownery na uzdě, dokud za ně Nákaza nedokončí jejich špinavou práci. Občanská válka je na spadnutí. A pokud padne Downtown, pak celé Attiona City padne s ním. Ve své nejtemnější hodině se město obrátí o pomoc ke třem posledním hrdinům, kteří mu zbývají: Davidu Foxovi, zvláštnímu agentovi ochotnému udělat cokoli, aby odhalil pravdu o smrti svého přítele; sirotkovi Lucovi Scarpovi, jenž utíká před nejmocnější organizací světa; a Jasonu Blakeovi, poslednímu Downtownerovi, který nechce své město vidět v plamenech.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kronovy děti. Přihlašte se a napište ho.
Proti prvnímu dílu jsme zde už nebyla tak nadšená, nějak se to rozpadlo a bylo to dost rozvleklé, občas i ty skoly v ději dali zabrat pozornosti nicméně stále to patří nezi nasprůměrná česká díla.
Jestli mi 1. díl připadal zbytečně rozvláčný, tak tento to ještě násobně překonal. Navíc ve velké míře začalo docházet k časovým skokům a srozumitelnost dostala pořádnou ránu. K tomu zavedení dalšího typu nadaného jedince bez toho, že by se objevil nějaký pokus o vysvětlení jejich schopností. Zkrátka co autora napadne to najednou dokáží. O tom co dokáže normální jedinec s průstřelem břicha ani nemá cenu uvažovat.
I když se vždy snažím každou sérii dočíst, tak v tomto případě to vidím špatně.
Knižní novinky (19. týden)
05.05.2019
Kniha Kronovy děti v seznamech
antiutopie, dystopie, kakotopie utopie superschopnosti české sci-fi
2017 | Projekt Kronos |
2020 | Meta |
2019 | Kronovy děti |
2021 | Kronův odkaz |
2023 | Lenochod Jimmy & jeho backup band |
První díl je nejlepší, pak to bohužel upadá. Přesto si myslím že trilogie stojí za přečtení.