Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR přehled

Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542692/bmid_mezi-dvema-kimy-na-studiich-v-kldr.jpg 4 1162 1162

Málokomu se podaří pobývat v Severní Koreji, aniž by vedle sebe měl všudypřítomného průvodce a byl pod neustálým dohledem. Koreanistce Nině Špitálníkové se to povedlo v životě hned dvakrát. Jako jedna z mála na světě se zúčastnila studijních pobytů na Kim Il-songově univerzitě za vlády obou posledních vůdců Kim Čong-ila a Kim Čong-una. Co obnášelo studium v jednom z nejtužších diktátorských režimů na světě? Jak vypadá bezprostřední severokorejská realita? Jak se režim změnil během pár měsíců po převzetí moci Kim Čong-unem? Autorka se v textu snaží nalézt odpovědi na tyto i mnohé další související otázky a na základě osobní zkušenosti přináší vhled do segmentu severokorejského života.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR. Přihlašte se a napište ho.

Hancza
dnes 5 z 5

Poslechla jsem si audioknihu a musím říct, že pro mě silné kafe. Vůbec to nezní jako život lidí dnešní doby. Spousta lidí by se tam měla zajet podívat, aby si uvědomila, jak se tady máme dobře.

VendulaB
09.11.2024 4 z 5

Kniha je zajímavá svým tématem, obsahem, je ale znát (a autorka to sama přiznává), že ji nepsala spisovatelka. Lepší než kniha mi v tomto případě přijdou výborné podcasty autorky.

EjkaM
03.11.2024 4 z 5

Jednoduchým vypravěčským stylem podané občas až neuvěřitelné osobní zážitky ze skanzenu socialismu, doplněné o stručný nástin historického a kulturně-společeského a geopolitického zázemí. Člověk si hned víc váží vlastních životních podmínek, ke kterým má neustále výhrady.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023