Mezi světy přehled

Mezi světy
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457366/bmid_mezi-svety-7HX-457366.jpeg 4 261 261

Pravidelně ji slýcháte z rozhlasu, její hlas je s vámi už desítky let, v autě na cestách, v kanceláři nebo třeba i ráno v koupelně. Do toho si občas odskočí na moderování v televizi nebo natáčí svá extrémní interview. To je ale jen jeden svět Lucie Výborné. V tom druhém světě fouká ostrý vítr, zebe sníh a Lucie daleko za hranicemi všednosti a komfortní zóny zažívá opravdovou radost. MEZI SVĚTY je výběr z deníků, v nichž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o mrznoucích prstech, chvílích na hranici bytí a nebytí, osvobozujícím smíchu i momentech prozření. A taky vyznání lidem, kteří jí procházejí životem a nechávají v něm svou stopu. Kniha obsahuje více než dvě stovky unikátních fotografií.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi světy. Přihlašte se a napište ho.

ivaivaiva
27.09.2024 4 z 5

Sedím a poslouchám, ani nedutám. A prostě žasnu.

Sandalkar
13.09.2024 5 z 5

Tohle byla ohromne zvlastni kniha. O umeni ptat se, naladit se na druheho u L.V.vim, ale o jejim druhem sportovnim zivote? O tom, ze useda k mikrofonu po x hodinach jizdy autem osprchovana jen deodorantem? O pevnem rozhodnuti delat vystupy pro sebe, bez svetel reflektoru a nalepky sponzora? Navic v padesati? Obdiv.

Moc me bavily ustrizky z vysilani, to ze v knize otevrene otvira nespavost, vycitky mamy a manzelky, ktera pri ceste za svymi sny nechava svou rodinu jinde i dalsi tezka mista...

A zaverecna antarktida? Ta me posadila na zadek a pripomnela mi me zablesky, kdy jsem si uvedomila (nebo pripomnela?), ze VSE JE JEDNO. Schodou okolnosti jsem je take zazila v tichu prirody. Tam, kam hluk a spech civilizace muze jen stezi. Tesim se na dalsi setkani a dekuji Lucii za pripomenuti, ze honba za temito momenty, zpet k sobe, domu, dava smysl.

Sova15
14.08.2024 4 z 5

Ač se kniha může zdát zmatená (přeskakování v čase, rozhovory z rádia, různá písma), orientovala jsem se a bylo to asi k věci. Výrok: " Vydrž, vole. Bůh se kouká.", mě dostal. A poslední část z Antarktidy to byla krása. Jen nevím, kde na to všechno paní Lucka bere energii. Tu jí závidím, ale přeju. Sobecky, ať se máme zase na co těšit.

Mezi světy - výběr z cestovatelských deníků Lucie Výborné

25.11.2020

Knižní novinky (47. týden)

15.11.2020

Umím dělat rozhovory, žonglovat a čůrat vleže do PET lahve.

Kniha Mezi světy v seznamech

horolezectví cestování cestopisy české cestopisy české osobnosti

Lucie Výborná
česká, 1969