Mezi světy přehled

Mezi světy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548354/bmid_mezi-svety.png 4 268 268

Pravidelně ji slýcháte z rozhlasu, její hlas je s vámi už desítky let, v autě na cestách, v kanceláři nebo třeba i ráno v koupelně. Do toho si občas odskočí na moderování v televizi nebo natáčí svá extrémní interview. To je ale jen jeden svět Lucie Výborné. V tom druhém světě fouká ostrý vítr, zebe sníh a Lucie daleko za hranicemi všednosti a komfortní zóny zažívá opravdovou radost. MEZI SVĚTY je výběr z deníků, v nichž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o mrznoucích prstech, chvílích na hranici bytí a nebytí, osvobozujícím smíchu i momentech prozření. A taky vyznání lidem, kteří jí procházejí životem a nechávají v něm svou stopu. Kniha obsahuje více než dvě stovky unikátních fotografií.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi světy. Přihlašte se a napište ho.

esfinge
04.12.2024 5 z 5

Strašně ráda čtu cestopisy a úplně nejvíc z cest, kam se nejspis nemám šanci dostat. Havaj ani Afghánistán mě uplne neláká, ale Antarktida moc. Mám v plánu Ohňovou zemi a kdoví, třeba se i díky Lucce vydám ještě kus na jih:). Protože popsala drsnou, chladnou a krasnou, bilou a tichou krajinu opravdu dokonale. A samozřejmě součástí knihy jsou prenadherne fotky.

Jinak jsem vůbec netušila, že je Lucie takový dobrodruh. Klobouk dolů před její fyzičkou a optimismem.

martianekk
04.12.2024 4 z 5

Cestopisná kniha Lucie Výborné Mezi Světy čtenáře zavede do Antarktidy, na vrcholky hor,do Afghánistánu nebo na Havaj. Je to jiná Lucie než ji známe z rádia či televize. Obdivuji její výřečnost, nadhled i humor. A přestože cestopisy nejsou mým šálkem kávy, tento mohu doporučit.

ivaivaiva
27.09.2024 4 z 5

Sedím a poslouchám, ani nedutám. A prostě žasnu.

Mezi světy - výběr z cestovatelských deníků Lucie Výborné

25.11.2020

Knižní novinky (47. týden)

15.11.2020

Umím dělat rozhovory, žonglovat a čůrat vleže do PET lahve.

Kniha Mezi světy v seznamech