Mezi tebou a nebem přehled
Hope Marks
Jsem Freya a mám slušný problém. Zabouchla jsem se do svého profesora. Ale já se od něj nedokážu držet příliš daleko. Jen si nechci přiznat pravdu. Pf… Co je věkový rozdíl? Jen čísla na papíře. Studuji na vysoké škole a tajně si přivydělávám v klubu. Potřebuju prachy, a ne, nejsou úplně pro mě. V klubu se však něco zvrtne… Jedno špatné rozhodnutí. Jeden výstřel. A pak… ucítím bolest následovanou tmou. Uvízla jsem mezi dvěma světy a zůstala ležet v kómatu. A on… se mě snaží přimět žít. Otázkou je, zda stačí pár slov k mému probuzení. Co když nechci? „Byl jsem šťastný parchant… zbyla ze mě troska, miláčku.“... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi tebou a nebem. Přihlašte se a napište ho.
Musím říct, že mě kniha překvapila obsahem. Máme tu pohled Frey, ale taky pohled Jamese, když je Freya mimo. Jeho pohled tak nějak shrnuje část, kdy vypráví Freya, ale tak, jak to vnímal on.
,,Co to děláme? Nemůžeme přece..
,,Každý někdy dělá něco zakázanýho.
Ze začátku jsem se nemohla začíst, tak 20-30 stránek. Pak jsem to nemohla dát z ruky. Příběh mě chytl. Máme tu zakázaný poměr profesor/studentka. (To já ráda. ) Věkový rozdíl 11 let.
,,Vím, že toužíme po stejné věci. Oba riskujeme.
Freya to neměla vůbec lehké. Ze začátku jsem jim nějakou vzájemnou přitažlivost nevěřila, ale naštěstí se objevila. James byl hodně ochranitelský, ale bylo to vlastně od nej strašně hezké. To co se událo…něco takového jsem čekala. Ale není se čemu divit, při její brigádě.
Konec mi přišel trošku..zmatený? To možná není to správné slovo. Ale epilog..respektive rozhovor z epilogu bych si představovala spíš třeba rok nebo dva po události..po sedmi mi to přišlo dlouho.
Freya studuje poslední ročník vysoké školy. Protože potřebuje peníze (ne pro sebe) přivydělává si jako tanečnice v nočním klubu. Nesnáší tu práci, ale nemá na výběr. Mohla by mít relativní klid alespoň ve škole, kdyby se o ni nezačal zajímat James, její o jedenáct let starší profesor. A i když se mu Freya snaží utéct, přitažlivosti mezi nimi se nedá dlouho bránit. Jenže pak se něco stane. A to by mohlo vyřešit všechny Freyiny problémy. Ale navždy.
Kniha je psaná v ich formě z pohledu Freyi, ale některé menší části kapitol má i James. Kniha je taková jednohubka, která se dobře čte a ač má v sobě vážná témata, já ji brala spíš jako odpočinkovou četbu.
Moc se mi líbil nápad, kdy nahlédneme na příběh z Freyiných vzpomínek, které se jí odehrávají v hlavě, zatímco James doplňuje svou část v současnosti, kdy se Freyu svým mluvením snaží probudit. A říct jí tak i to, co třeba nevěděla.
Těšila jsem se, jak autorka zpracuje vztah profesora a studentky a upřímně, kdyby tam byl jen ten, myslím, že by to na daný počet stran bylo úplně ideální. Ale spolu se zápletkou v klubu, se vztahy s matkou, otcem a nevlastním bratrem toho bylo na takovou útlou knížečku hodně, a proto se sem tam objevila nějaká nelogičnost nebo se něco vyřešilo dřív, než začalo. Tedy za sebe bych volila buď více stran, nebo méně zápletek.
Samotný vztah Freyi a Jamese se tak trochu točil v začarovaném kruhu zvaní do kabinetu, útěků a pokusů být od sebe, což nedokázali ani jeden dodržet. Zároveň ale nějaké touze jednoho po druhém jsem úplně nevěřila, protože jak už jsem psala, bylo toho s nimi moc málo. Postavy celkově neměly prostor se nějak vyvinout, což byla škoda.
2,5*
Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)
19.05.2024
Kniha Mezi tebou a nebem v seznamech
“Duše, která se ocitla mezi dvěma světy.
Kniha je vyprávěna ze dvou časových obdobích. Minulost, která jí je přehrávána zpětně a přítomnost, která se momentálně děje. Začátek knížky může být trošku matoucí.
Máme tu Freyu, studentku, která to nemá ve svém životě vůbec lehké, a aby se postarala o matku a sebe na vysoké škole uživila, tancuje v jednom klubu u tyči. A kromě toho, je tu sexy profesor, do kterého se zabouchla.
Najdete tu i erotické scény, ze kterých vám bude pořádně horko, ale i nebezpečné scény, u kterých vám bude běhat mráz po zádech, a i scény, kde vám budou cukat koutky.
Její život jsem ji vůbec nezáviděla. A i přesto, že je knížka tenoučká má silný příběh, který se mi ve své podstatě líbil. Je to taková jednohubka. Zase něco úplně jiného, než na co jsem u autorky zvyklá. Určitě hodnotím kladně, protože profesor a studentka je moje oblíbené téma .
Co se mi moc líbí, je krásná obálka, modrá je dobrá .
Určitě knížka stojí za přečtení, stejně jako její dvě předcházející. Já děkuji, že jsem si knihu mohla přečíst #spoluprace @hope_marks_spisovatelka