Následuj oheň přehled
Hope Marks
Nad hlavou se mi pomalým tempem plíží horoucí plameny. Pálí, ale nevnímám peklo, ve kterém se nacházím. Přes hustý dým nevidím ani na krok. Maska dodávající kyslík mě až příliš dusí. Hořím pevně svírám hadici a snažím se dostat oheň pod kontrolu. Adrenalin mi proudí tělem jako notná dávka odvahy. Nemám čas mít strach. Nemám čas přemýšlet, jestli zemřu. Následuji oheň, který ve mně zažehla... Jeho zrada mě uvnitř dusí. Ničí mě kousek po kousku. Pomalu upadám do depresí, ze kterých se následně ztěžka dostávám. A pak se objeví… roznítí ve mně jiskru, která se poskrovnu rozněcuje. Spaluje mi srdce a skrz kůži proniká napovrch kouř. Strach mi ale nedovoluje, aby vypukl požár. Celou mě pohltil svými ohnivými plameny.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Následuj oheň. Přihlašte se a napište ho.
Je na čase si přiznat, že mám slabost na knížky, kde jsou v hlavní roli hasiči. Nejen, že se mi líbí jejich oddanost nebezpečnému povolání, ale i jejich charisma. Slušně řečeno. :)
Na začátku se seznamujeme s hlavní hrdinkou Hayley. Tu srazí cyklista při cestě na pracovní pohovor a ona se díky tomu seznamuje s tajemným Dylanem. Vtipkuje s ním, že je to násilník. Později na něj narazí znovu a dozvídá se, že se živí jako hasič.
Hayley nakonec práci sežene a chce se do ní plně ponořit. Jediné, co jí kazí radost, je její přítel Luke. V minulosti ji podvedl a jí se toto trauma neustále vrací. Do toho si začíná psát se sympatickým hasičem Dylanem. Jenže co tenhle krasavec skrývá za tajemství?
Líbí se mi, jak autorka v knížce pojala toxické vztahy. Jak se postavila k nevěře a k seberozvoji. Hlavní hrdinka mi byla od začátku sympatická. Znala svou hodnotu a nenechala se jen tak ovlivnit. Vedle jejích kapitol se střídaly kapitoly hasiče Dylana. Tam jsem ocenila, že se nejednalo o namachrovaného frajírka, ale milého chlapa, který toužil po opravdové lásce.
Jakmile se do toho ještě přidali jejich rodiny, tak to byla velice slušná jízda. No a samozřejmě nechyběly pikantní scény, které jsem si užila. Autorka sice používá pro mě nevšední přirovnání, ale v kontextu celé knihy mi tam krásně sedly. A ještě bych ráda vypíchla moc hezké slovní obraty.
I když jsem v knížce zaznamenala občas větší skoky v ději, nebo sem tam nějakou chybku, tak mě to od čtení nerušilo. Příběh jsem si maximálně užila a těším se na další autorčinu knížku. A závěr? Pobrečela jsem si. Ten byl přesně podle mého gusta. A těšit se můžete i na epilog v podobě skoku o několik let.
Oblíbené věty:
Asi syndrom zachránce.
Bolest z očí nevymažeš, v duši si na ni zvykneš.
Možná jsem stvořená, aby mi bylo ubližováno.
Na kůži mi zanechal stopu včerejších dotyků.
Třeba existuje naděje pro mou shořelou duši.
Splyneme spolu, naše plameny se sjednotí.
Před pár týdny jsem měla docela velkou honičku. Potřebovala jsem si odpočinout, ale ani u knih mi to moc nešlo. Přibližně ve stejné době se mi ozvala @hope_marks_spisovatelka, s nabídkou své knihy k recenzi. Následuj oheň se tvářila jako kniha, která by mi s relaxem mohla pomoct!
Pro mě to byla trochu premiéra, protože jsem nikdy nečetla knihu s hasiči. Pokud ano, tak si to nepamatuju... Ale o to s větší chuti jsem se dala do čtení.
Seznamujeme se nejdříve s Hayley, mladou ženou, která je tak trochu nemotorná, zázemí není úplně podle představ.. Nemá to vůbec lehké. Osud jí do cesty ale přivede Dylana, okouzlující sympaťáka, který je prostě snový princ na bílém koni. Ale je to hasič!
Kniha je čtivá, milá a rychle mi utíkala. V průběhu čtení sledujeme vzestupy i pády Hayley, Dylana a jejich vztahu. Není to vždy snadné, a sem tam jsem narazila na situaci, která mi přišla trochu zvláštní. Třeba chování bývalých partnerů. Líbilo se mi naopak rozmotávání Dylanovy minulosti.
Zároveň musím zatleskat za zmínění skupiny Nickelback v ději! Pustila jsem si je tak po delší době a do knihy písnička Far Away prostě sedla! A já se tak ještě víc těšila na jejich koncert!
Za mě krásná oddechovka, s úžasným hlavním hrdinou, kterého si zamiluje každý. I Hayley byla super, ale Dylan je Dylan. Po dočtení si můžu odškrtnout hasiče jako knižní prostředí a moc děkuji autorce, že jsem si její knihu mohla přečíst!
Kniha Následuj oheň v seznamech
láska deprese erotika romantika hasiči
Tato kniha je přesně taková jaký erotický román má být. Všeho bylo tak akorát...
Přesto, že se příběh odehrává v New Yorku tak autorkou tohoto příběhu je češka.
Zaujal mě příběh, ale i to, že hlavní hrdinka i když byla ze začátku naivní tak nakonec našla sama sebe.
Přiběhl mi hezky ubíhal a svým způsobem mi před očima ubíhal jako film.
Od autorky to byla první kniha a určitě si přečtu i další.