1794 přehled

1794
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436387/bmid_1974-8Mw-436387.jpg 4 138 138

Michael Cardell série

Pokračovanie fenomenálnej historickej detektívky z prostredia Štokholmu od švédskeho šlachtica Niklasa Natt och Daga. Prešiel rok. Postretlo nás veľa zlého, ale to horšie ešte len príde. Po udalostiach v poslednom roku sa Jean Michael Cardell znovu ocitá na samotnom dne. Vyšetrovanie prípadu zmrzačenej mŕtvoly dávalo jeho životu zmysel. No znovu sa dostal do starých koľají. Až jedného dňa ho skontaktuje istá žena. Jej dcéru počas svadobnej noci sadisticky mučili a zavraždili. Za páchateľa označia mladoženícha, ktorý pochádza zo šľachtických kruhov, a zatvoria do blázinca. Matka tomu neverí a hľadá pomoc u Cardella. Vyšetrovanie ho znovu zavedie do temných vôd Štokholmu a presvedčí sa, že mesto je ešte ohavnejšie a nebezpečnejšie ako predtým.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 1794. Přihlašte se a napište ho.

Solverino
31.10.2024 5 z 5

Wow! Drsná jízda pokračuje! Opět fantastická audiokniha, namluvená panem Bambasem. Ani se mi nechtělo přestat poslouchat a vystupovat z auta. Jednoznačně výborná záležitost.

jejda.majda
30.09.2024 5 z 5

Wau, to byla teda jízda! Druhý díl pro mě lepší než první. V prvním díle bylo hodně dlouhých hutných popisných historických pasáží, ve druhém díle nikoliv. Kniha mě bavila hned od začátku až do konce a úplně mě pohltila.

Niklas Natt och Dag umí výborě vystihnout ponurou atmosféru Stockholmu na konci 18. století. Úplně to na vás z té knihy dýchá. Navíc se tam pořád něco děje, autor vás celou dobu udržuje v napětí, nabízí různá řešení hlavní zápletky a nakonec vás nechá nevěřícně koukat s otevřenou pusou. Moc se těším na poslední díl!

JeKa
06.09.2024 5 z 5

První díl byl jako zjevení, ve druhém čtenář už tu bezútěšnost vlastně čeká, ale drásavá je pořád stejně. Historické reálie jsou vykresleny velmi věrohodně, všudy přítomná bída, špína, bláto a lezavá zima Stockholmu či vlhko a vedro Karibiku. A konec? Bolí...

Knižní novinky (21. týden)

23.05.2021

Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020

Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020

Holt jsem ještě nikdy neslyšel o režimu, co by si přál jiný než tupý a poslušný poddaný.

Kniha 1794 v seznamech