Mikrobiologie potravin přehled
Růžena Cempírková , Jindra Lukášová , Šárka Hejlová
Potravinářská mikrobiologie vychází z poznatků obecné mikrobiologie, která se zabývá morfologií, citologií, taxonomií, biochemií, fyziologií a genetikou mikroorganismů. Těchto poznatků využívá potravinářská mikrobiologie, která je jedním z oborů aplikované mikrobiologie. Hlavní náplní potravinářské mikroiologie je problematika kvality zdravotní nzávadnosti potravin. Pravidelná mikrobiologiecké zkoušení potravin a jejich surovin včetně vody, mikrobiologická kontrola čistoty provozů i obalů potravinářských výrobků by měla podstatně snížit riziko možných alimentárních infekcí a antoxikací.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mikrobiologie potravin. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Mikrobiologie potravin v seznamech
Kniha zatím není zařazena v žádném seznamu (Přečtené knihy, Právě čtené,...)