Mikrovlnná kuchařka přehled
Lenka Mahelová
Mikrovlnná trouba nachází v moderní domácnosti stále větší oblibu a širší využití. Proti klasické běžné troubě nabízí více možností a dalších výhod - rozmrazování a vaření pokrmů a především oblíbené ohřívání pokrmů. Výhodou přípravy jídla v mikrovlnné troubě je především rychlost (tedy zkrácení doby úpravy pokrmu), je ideální pro úpravu malého množství potravin. Díky kratší době vaření je v jídle zachována větší část vitamínů i minerálů, které se ztrácejí při dlouhé úpravě. Také spotřeba koření je při přípravě pokrmu v mikrovlnné troubě o poznání nižší, neboť potraviny si uchovávají typické aroma a není potřeba jídlo hodně kořenit. Princip mikrovlnného vaření je vhodný i pro ty, kdo potřebují omezit spotřebu tuků při přípravě jídla. Jídlo se většinou vaří jen ve vlastní šťávě nebo ve velmi malém množství vody (pokud nejde o rýži, těstoviny či luštěniny). V této knize najdete recepty na předkrmy, omáčky, polévky, úpravu hovězího, telecího, vepřového, drůbežího, jehněčího, králičího masa a ryb, těstovin, zeleniny, ale i sladkých pokrmů a nápojů. 301 receptů... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mikrovlnná kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Mikrovlnná kuchařka v seznamech
v Přečtených | 1x |
v Knihotéce | 4x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2004 | Mikrovlnná kuchařka |
2004 | Zvěřina v naší kuchyni - 342 receptů |
1999 | Vánoční cukroví |
2001 | Čínská Kuchařka |
2002 | Mikrovlnná kuchařka s časy a tabulkou výkonů |
Super knížka pro českou domácnost s MW troubou. 90% receptů pro MW a ty zbylý pro kombinované MW (horký vzduch, grill, hnědící nádoba). Na kuchařce je skvělé, že se v ní vaří z běžné dostupných potravin v ČR a nejsou tam exotické, těžko sehnatelné polotovary jako v jiných kuchařkách.
Kniha sice obsahuje obrazovou dokumentaci, ale už neuvádí, který recept je zobrazen. Výborné je, že se člověk naučí využívat svoji MW na doraz a nebude ji používat jen na ohřívání potravin.