Milenec přehled

Milenec
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20108/milenec-20108.jpg 4 115 115

Erotická romance ze skotské Vysočiny odehrávající se v polovině 18. století. Naill McLaren, vyhlášený krasavec a svůdník, kterému neodolá žádná žena, je postaven před pro něj nepříjemný fakt - musí dostát svým rodovým povinnostem a oženit se s vnučkou náčelníka klanu. Půvabná a chytrá Sabrina je Naillem na první pohled okouzlena, avšak vidina předem smluveného sňatku v ní vyvolá vzdor, nechce být jen lacinou kořistí záletníka, chce být opravdu milována. Nepokorná kráska však probouzí v Naillovi dosud nepoznané - poprvé se zamiluje. Podaří se mu o upřímnosti svých citů přesvědčit i Sabrinu? ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino

The lover, 1997

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milenec. Přihlašte se a napište ho.

Senza Jenka
29.07.2024 4 z 5

Hezky vystavěný příběh, poměrně erotický laděný.
Lev salonů (nebo možná spíš dámských budoárů) a dívka, která rozhodně nespadá do kategorie jeho oblíbené kořisti - ani vzhledem, ani oblékáním, ani povahou. Přesto je osud (a intriky jejího dědečka), svedou dohromady. Oba se postupně mění a je docela příjemné to číst.
Angus mi byl nesympatický od začátku - celou dobu na ni kašlal a pak s ní neváhá manipulovat.
Tradičním nešvarem téhle autorky je romantický závěr, vyhnaný do extrému. Je to jako brodit se jezerem sladkého sirupu a mně to vždycky trochu otráví celkový dojem. Tam bych ubrala a naopak přitlačila na motiv s Buchanany.
Ještě dodám, že Niall mohl těžko uvažovat o adrenalinu ve svých žilách, neboť ten byl izolován a popsán až v roce 1901.

DUNIKO
10.05.2021 4 z 5