Mrtvý cizinec přehled
Louis L'Amour
Být šerifem ve městě, kde žije spousta tvrdých chlapů, kteří pro ránu nejdou daleko, není pro bývalého rančera Bordena Chantryho vůbec lehké. Zabití ve férovém souboji řešit nemusí, ale mrtvola s kulkou v zádech, to je… vražda. Záležitost se stává osobní, když se v hledáčku vraha ocitne také sám Borden.
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 2022 , AlpressOriginální název:
Borden Chantry, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvý cizinec. Přihlašte se a napište ho.
Další nadprůměrný western z pera mistra žánru. Nicméně, četl jsem od tohoto borce spisovatele romány o dost lepší. To detektivní pátrání v kovbojce mě moc neoslovilo. Howgh.
Achjo, ty obálkou jsou... no, budiž, je to brak.
Ale i tak by to zasloužilo něco, co nevypadá úplně jako červená knihovna.
Aspoň, že je oblečený...
Mám rád westerny, i když v podstatě už čtu jen L'Amoura - a když tuto kovbojku vyladil do podoby detektivky... no lahoda. Není to úplně nejsložitější zápletka, ale já jsem naprosto spokojený.
Tak a teď by mohli konečně znovu vydat celou Sackettovskou ságu. ;)
(Ale s lepšíma obálkama, než co dělají teď, proboha!)
Jedeme v tom spolu, Dokonalé léto a další knižní novinky (29. týden)
17.07.2022
Kniha Mrtvý cizinec v seznamech
westerny Divoký západ kovbojové pistolníci
2000 | Sackettova zem |
1992 | Vzdálené modré hory |
1993 | Jubal Sackett |
2005 | Osamělý jezdec |
1992 | Hondo |
Ačkoli na westerny spíše koukám v televizi, L'Amour je moje srdcovka. Na jeho knihách nejvíc miluju, jak z toho, když se hrdina zamyslí a zahledí do krajiny, bezostyšně čiší, jak to okouzlovalo samotného autora. Taky zbožňuju, jak dokáže pěstní nebo pistolnický souboj rozepsat přes dvě strany. Dějově je Mrtvý cizinec lepší průměr.