Milostný příběh jednoho života přehled
Beth Morrey
Missy Carmichaelová měla skvělý život – dvě úžasné děti, bezvadného manžela a vystudovanou Cambridge. Co víc si přát? Život ale plynul a vše se postupně změnilo. S dcerou už několik let nemluví, syn se odstěhoval do Austrálie i s jejím jediným vnukem a Leo, její životní láska, je pryč. Missy zůstala sama ve velkém domě, jen se svými vzpomínkami. A tak vzpomíná, vzpomíná na léta, kdy byla šťastná, milovaná a obklopená rodinou. Víc než cokoli na světě si přeje, aby byl její život takový jako dřív. Missy najednou nezbývá nic jiného, než se spoléhat na pomoc cizích lidí a svého psa.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
The Love Story of Missy Carmichael, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milostný příběh jednoho života. Přihlašte se a napište ho.
Krásné a nečekané překvapení. Příběh Missy, čelící samotě stáří ve velkém prázdném domě, mě od začátku dojímal. Missy mě v mnohém štvala, hlavně svojí pasivitou, přesto mě bavilo postupně odhalovat její minulost. Komplikované vztahy s dětmi, neochota opustit dosavadní domov, neschopnost věcem čelit, to všechno mělo své kořeny v jejím velkém milostném příběhu. A na konec, úplně na konec, člověk pochopí, proč je jaká je, proč je tak těžké pro ni čelit realitě a že ten milostný vztah stále ještě je a bude středobodem jejího života.
Čím dál radši mám podobné výlety do netypických žánrů.
P.S. To vloupání, které autorka popisuje, je inspirováno skutečnou vlnou vloupání v UK, ke kterým docházelo v noci a v době, kdy byli majitelé doma. Lupiči se zaměřovali na seniory, u kterých asi neočekávali odpor.
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
Kniha Milostný příběh jednoho života v seznamech
v Mé knihovně | 144x |
Byla to tak krásná, čtivá kniha. Autorka umí úchvatné postavit příběh, vtáhnout ihned čtenáře do děje a pohladit ho po jeho duši. Moc jsem si čtení užívala, ikdyž to ne vždy bylo veselé.