Mimika přehled

Mimika
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513321/bmid_mimika.jpg 4 111 111

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť množstvo násilných zločincov. Hanna stojí pred ťažkou úlohou – musí rýchlo analyzovať video, v ktorom sa priznáva, že vyvraždila svoju rodinu. Video natočila pred operáciou, lebo vedela, že anestetiká u nej vyvolajú dočasnú stratu pamäti. Netuší, prečo sa k vražde priznala, ale chce zistiť pravdu. Krok za krokom odhaľuje celý rozsah katastrofy a získané poznatky konfrontuje so svojimi spomienkami, ktoré sa jej postupne vynárajú z vracajúcej sa pamäti. Z priateľa sa vykľuje nepriateľ, ale u Fitzeka nikdy netušíme, ako je to v skutočnosti.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Mimik, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimika. Přihlašte se a napište ho.

cotaholkacte
předevčírem 4 z 5

Hannah se po operaci vzbudí v hotelovém pokoji, kde ji násilím drží cizí muž. Vlivem anestetik při operaci ztratila paměť a ten cizinec ji ukáže video, které natočila těsně před operací. Na videu se Hannah přiznává k vyvraždění celé své rodiny. Ona si však nepamatuje ani na to, že nějakou rodinu má, uvnitř má ale pocit, že by něčeho takového nebyla schopná. I bez svých vzpomínek se Hannah pokusí udělat to, co umí nejlépe – rozšifrovat své vlastní přiznání.

Jako správný thriller Vás i tento drží v napětí a nejistotě od samého začátku. Krátké kapitoly, svižný děj a spousta zvratů. Nadchly mě i kapitoly typu „splitpages“, kdy jeden okamžik prožíváme z pohledu dvou postav.

Hlavního viníka jsem odhadla bych řekla hned někdy na začátku knihy – jenže autor nás do děje tak zamotá a předhazuje nám další vějičky, že jsem od té myšlenky úplně upustila a na konci knihy jsem měla byla úplně vedle a koukala jsem samozřejmě s otevřenou pustou.

Hvězdičku strhávám za to, že mě kniha k sobě a ke gauči nepřipoutala natolik, abych měla problém ji odložit a nechat jeden den nedočtenou a já prostě chci u thrilleru zažívat pocit, že dokud nedočtu, tak nepůjdu spát. Posledních třicet stran jsem ale hltala a závěrečná scéna v nemocnici byla geniální.

Celkově tedy hodnotím 4*/5*a od Fitzeka si v budoucnu určitě ráda přečtu ještě něco dalšího.

Kniha měla zajímavý námět mimické rezonance, kdy člověk svými gesty a mimikou o sobě řekne mnohem více, než vlastními slovy. Nevím, jak bych se cítila ve společnosti někoho, kdo by si četl v každém mém mrknutí a pohybu prstu.

Stříbrná obálka knihy se špatně fotí, aniž by házela prasátka nebo odrážela všechno v okolí Moje teorie ale je, že má znázorňovat zrcadlo, ze kterých má hlavní hrdinka fobii. Nebo má někdo jinou teorii?

Více knižních recenzí naleznete na mém IG účtu @cotaholkacte

Ronii
03.03.2025 4 z 5

Kniha která si mě postupně úplně získala. Zpočátku jsem byla trochu ztracená v ději, ale jakmile se příběh rozjel, nemohla jsem knihu odložit. Kapitoly jsou krátké, čtení svižné a napětí skvěle gradované.

Zhruba posledních sto stran bylo neskutečně napínavých – když už jsem si myslela, že vím, jak to dopadne, přišel další zvrat, který všechno převrátil naruby. Fitzek si mistrně hraje s očekáváním čtenáře a neustále ho udržuje v nejistotě. Závěr mě naprosto dostal a donutil mě přemýšlet, co bych na místě hlavní hrdinky udělala já.

Čtení bylo místy náročné, zejména kvůli tématu dětí, ale právě to dodalo příběhu ještě větší emoční hloubku. Celkově je Mimika thriller, který doporučuji všem milovníkům napětí – ať už s tímto žánrem začínáte, nebo jste zkušení čtenáři.

FejKýý
08.02.2025 3 z 5

Tohle bylo velice zvláštní. Fitzekovi knihy miluju a strašně mě baví a hned se začtu. Ale tady nic. Tady jsem se nemohla začíst a nepotřebovala jsem číst dál a dál ( to až posledních 30 stránek u konce, jak to teda dopadne). Dobré bylo, že kniha je hodně čtivá a má extra krátké kapitoly, takže jsem knihu zvládla přečíst za den i tak. Konec byl teda mazec. Neuhádla jsem ani Rybáře a ani vraha rodiny. Z konce jsem dost smutná, je to hodně smutný a zvrácený konec. Většinou mě kniha nějak nesejme, tahle mě tedy trošku vzala. Každopádně tak či onak, mě tahle kniha nesedla a doufám, že další už zase bude pro mě výborná jako vždycky a budu do příběhu opět plně ponořená a začtená.

Kniha Mimika v seznamech

v Mé knihovně93x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)