Mimika přehled

Mimika
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513321/bmid_mimika.jpg 4 68 68

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť množstvo násilných zločincov. Hanna stojí pred ťažkou úlohou – musí rýchlo analyzovať video, v ktorom sa priznáva, že vyvraždila svoju rodinu. Video natočila pred operáciou, lebo vedela, že anestetiká u nej vyvolajú dočasnú stratu pamäti. Netuší, prečo sa k vražde priznala, ale chce zistiť pravdu. Krok za krokom odhaľuje celý rozsah katastrofy a získané poznatky konfrontuje so svojimi spomienkami, ktoré sa jej postupne vynárajú z vracajúcej sa pamäti. Z priateľa sa vykľuje nepriateľ, ale u Fitzeka nikdy netušíme, ako je to v skutočnosti.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Mimik, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimika. Přihlašte se a napište ho.

Marekh
16.10.2024 5 z 5

Hlavní postavou je HANNAH (40 let), která je největší odbornicí na rezonanci mimiky v Německu a spolupracuje s policií. Má manžela RICHARDA, který je umělec a 2 děti - KYRU a PAULA. Žije v Berlíně. Její kocour se jmenuje Kašpar.

Hannah po požití analgetik ztrácí paměť. Trpí spektrofobií, což je strach podívat se do zrcadla.

Jednoho dne musí rychle analyzovat videozáznam, na němž se přiznává, že vyvraždila svou rodinu.

Střídají se kapitoly z různých úhlů pohledů hlavních postav. Střídají se části ze současnosti a z minulosti.

Námět knihy je velmi zajímavý. Kapitoly jsou krátké a svižné a Fitzek opětovně dokazuje, že je mistrem zvratů. Závěr mě dostal do kolen a provázel mě mráz po celém těle.

V závěru knihy se nachází kapitola NĚKOLIV SLOV KE KNIZE & PODĚKOVÁNÍ. V této kapitole autor napsal, že se pokusil různé dějové linie ztvárnit vícevrstevnatě. V Mimice nakonec využil „splitpages“ neboli rozdělené stránky. Je to nový prvek v autorových knihách, který se mi líbil.

Kniha má pěknou obálku.

Citáty:

Jeden masový vrah kdysi řekl, že zabít člověka je snadné. Těžší je s tím žít.

Psychologové Robert Yerkes a John Dullingman Dodson už v roce 1908 zjistili, že lidský duch dokáže pod psychickým tlakem reagovat pohotověji než ve stavu absolutního klidu. Žáci dostávají lepší známky, pokud při zkouškách cítí určitě základní napětí. Umělci podávají ve stresu špičkové výkony.

Šárka88
02.10.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem sáhla pro Fitzeka a začátek vypadal slibně, později a vlastně skoro po celou dobu čtení knížky, těch kombinací bylo moc. V jeden moment jsem se až zamotala v postavách. Napětí jsem pociťovala, až ke konci, který byl zajímavý. Zajímavé i téma knihy.

libuse6749
28.09.2024

Víte o tom, že Sebastianovi Fitzekovi vyšla tento rok u nás nová kniha Její název vystihuje i hlavní téma knihy a čtenářsky je hodně zajímavé

M I M I K A – hlavní hrdinka Hannah dokáže rozumět tajné řeči těla, je odbornicí na mimiku a svoje služby uplatňuje jako policejní konzultantka.

Fitzek opět nezklamal. Po úvodním výletu ho minulosti, představení profesních kvalit hlavní hrdinky a krátkém seznámení synem, při kterém však už tuhne krev v žilách….dochází k dějovému zvratu o 180 stupňů.

Hannah, po dočasné ztrátě paměti, stojí před nejtěžší analýzou, a to sebe sama. Je jí přehrán videozáznam, na kterém se přiznává, že vyvraždila celou rodinu.

U autora jsem zvyklá na svižný děj, umocněný střídáním krátkých kapitol, které přidávají na tempu a tím mě autor naprosto přiková ke čtení. Přestože autor přidával v průběhu příběhu mnoho indicií, dokázal mě zmást svými dějovými zvraty natolik, že jsem netušila, co zamýšlí.

Nechtěla bych být v roli hlavní hrdinky, ač bojovala o pravdu, byla v zoufalé situaci, kdy neměla co ztratit. Závěr tomu nasadil korunu.

Kniha Mimika v seznamech