Mimo provoz přehled

Mimo provoz
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374044/bmid_mimo-provoz-7G4-374044.jpg 4 33 33

Hořkosladké i humorné retro o tom, že žádná změna není lehká, ale nakonec přece jen může vést k lepšímu. Všechno má své datum spotřeby – o tom se přesvědčila zasloužilá televizní hlasatelka Silvie Ostrčilová, když se vedení televize usneslo uvaděčské vstupy z obrazovky zcela vymýtit. Patří do starého železa? Do muzea mezi exponáty vyhynulých druhů? První kroky náhle nezaměstnané Silvie vedou na úřad práce… Návštěva jí sice novou práci nepřinese, ale zato nové zážitky, přátele, lásku a především nový pohled na svět, který začne vnímat očima řadového diváka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimo provoz. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

veriszv
27.01.2023 2 z 5

Mé postupné pocity během čtení:
1. Těším se, bude to fajn oddechovka. Po prvních pár stránkách mě baví autorův sarkasmus, televizní prostředí i téma nezaměstnanosti po padesátce.
2. To co je za hlavní postavu? Takovej pocit nadřazenosti a vlastní důležitosti jen proto, že byla televizní hlasatelka? To se nedá číst! A ten květnatej jazyk? Vždyť takhle nikdo nemluví snad ne? Možná za první republiky, ale těmhle lidem má být kolem padesáti ne kolem stovky… A proč autor popisuje lidi kolem padesátky jako lidi skoro nad hrobem?
3. To je normální obrátit charaktery postav z nuly na sto během pár stránek bez nějakýho vysvětlení? To vůbec nedává smysl!!!
4. No tak to bylo teda jedno velký Mimo! Nedávalo mi to vůbec smysl, vtipný to taky nebylo, vlastně mě to akorát rozčilovalo. A autor má očividně problém s Evropskou Unií? Nebo co to bylo za poznámky asi tak desetkrát za knihu, že EU je hrozná, protože nám ukradla název Pomazánkový máslo a podobně?

Sečteno podtrženo tato kniha vás klidně může minout. Je to škoda, protože témata jsou tu zajímavá, ale způsob podání šel opravdu mimo mě…

annettka1098
31.12.2022 4 z 5

Příběh o českotelevizní celebritě mne velmi bavil. Prostředí, ve kterém se Silvie pohybuje mi bylo velmi blízké, takže jsem si čtení opravdu užila. Myslím, že se v knize skrývá spousta pravdy. Ne, všechny situace nebyly uvěřitelné, ale díky tomu si uvědomíte, že se jedná pouze o fikci. Autor totiž vykreslil hlavní hrdinku tak detailně, že byste si nějaký její hlasatelský televizní záznam nejraději pustili.

HODNOCENÍ: 75 %


Mojepočteníčko
23.06.2022 3 z 5

S tvorbou tohoto autora jsem se setkala již prostřednictvím jeho prvotiny Rekviem za pluto.
Příběh byl pro mě opět nenáročný, oddechový, občas možná výrazově trochu překombinovaný. Nebyla jsem z něj sice paf, ale jestli něco oceňuju, pak jsou to rozhodně postavy. Jsou uvěřitelné, mají smysl pro humor (takový ten ironický, štiplavý - to já můžu :) ), poznáváte je skrze situace, které můžete napasovat sami na sebe. A další plus - dokázal ze mě vydolovat nějaký emoce, což pokaždé vítám.
Pokud máte rádi příběhy ze života, rozhodně po ní sáhněte. Věřím, že se vám bude líbit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7.5. - 20.5.)

07.05.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mimo provoz v seznamech

v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit9x